مرور اخبار فرهنگ و هنر در هفته گذشته

ماجراهای یک گنج یابی، علاقه نسل Z به پیکاسو و یک نیاز مهم صدا و سیما

ماجراهای یک گنج یابی، علاقه نسل Z به پیکاسو و یک نیاز مهم صدا و سیما کادو دونی: ستاره ای نداشتند اما برای مردم جذاب بودند، چرا تصویب «سند ملی اسباب بازی» به عاقبت نمی رسد؟، انقلاب «پایتخت» در تلویزیون، آخرین آمار اسیرانی که در خاک عراق شهید شده اند، عاقبت «گنج یابی در بهشت زهرا» و واکنش رسمی میراث فرهنگی تهران، فلوشیپ و ماجراهایش!، چرا نسل Z از نمایشگاه پیکاسو در موزه هنرهای معاصر استقبال کرد؟ و... همچون اخبار این هفته فرهنگی هنری ایسنا بودند.


به گزارش کادو دونی به نقل از ایسنا، فیلمهای نوروزی سینماها بعد از گذشت پنج هفته با ۲ میلیون نفر تماشاچی و حدود ۲۰۰ میلیارد تومان فروش نخستین نوبت اکران سال جدید را در حالی به روزهای پایانی می رسانند که با وجود تنوع ژانری، گیشه چندان پررونقی را به جا نگذاشتند.
چرا گیشه نوروزی سینما انتظارات را برآورده نکرد؟

«زن و بچه» روستایی با معادی، ایزدیار و حسن پورشیرازی به کن می رسد؟
فیلم جدید سعید روستایی با بازی پیمان معادی، پریناز ایزدیار و حسن پورشیرازی با تدوین بهرام دهقانی در تدارک حضور در جشنواره کن است.

ستاره ای نداشتند اما برای مردم جذاب بودند
در بین آثاری که سال قبل روی صحنه رفتند، سه نمایش به صورت ویژه مورد توجه تماشاگران قرار گرفتند؛ نمایش هایی که ستاره یا چهره مشهوری نداشتند اما برای مخاطبان تئاتر جذابیت داشتند. به صورتی که اجرای هر سه نمایش چندین بار تمدید گردید و هر یک از این آثار با درنظر گرفتن ظرفیت سالن و قیمت بلیت خود به فروشی قابل توجه نیز دست پیدا کردند.

اولویت های شورای فرهنگ عمومی در ۱۴۰۴ / رفع چالش شوراهای استانی با آئین نامه جدید
دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور اولویت های مهم شورا برای سالجاری را تشریح و در عین حال تصریح کرد: بر مبنای آئین نامه جدید، عدم اجرای مصوبات شورای فرهنگ عمومی بعنوان ترک فعل تلقی شده و هر فردی که در انجام وظایف خود اهمال کرده باشد مورد بازخواست قرار می گیرد.

چرا تصویب «سند ملی اسباب بازی» به سر انجام نمی رسد؟
نگارش و تدوین سند اسباب بازی برای ساماندهی به صنعت اسباب بازی در ایران به شکل رسمی و مشخص از اواسط دهه ۹۰ بخصوص بعد از تاکید رهبر انقلاب در سال ۱۳۹۲ بر ضرورت توجه به صنایع فرهنگی، تولید داخلی و وجود پیوست فرهنگی برای تولید اسباب بازی شروع شد. سندی که تابحال بارها وعده تصویب آن توسط افراد و نهادهای مرتبط داده شده، اما همچنان به سر انجام مشخصی نرسیده است.

پایان سال پر سروصدای نمایش خانگی
سال ۱۴۰۳ در حالی پایان یافته که برای شبکه نمایش خانگی، سالی پراتفاق و پرخبر بود. پلت فرم های وی اودی در این سال رخدادهای مختلفی را تجربه کردند و مسیری سنگلاخ را با حاشیه های فراوان پیمودند.

انقلاب «پایتخت» در تلویزیون/ صداوسیما آدم جذاب می خواهد
یک منتقد سینما و تلویزیون با اشاره به اینکه تلویزیون همچنان برای جامعه پیشرفته امروزی کهنه برنامه سازی می کند، درباره ی ویژه برنامه های نوروز ۱۴۰۴ ضمن اشاره به سریال «پایتخت»، اظهار نمود: با پخش این مجموعه، تلویزیون ازاین رو به آن رو شد. گویی انقلابی صورت گرفت. هرچند آمدن «پایتخت» نشان داده است در این چند سال تلویزیون در زمینه جایگزینی بِرندهایش اهمال کرده است.

نگاهی به مهم ترین اتفاقات تلویزیون در نیمه دوم ۱۴۰۳
تلویزیون بعد از پشت سر گذاشتن سال پُراتفاق ۱۴۰۳ در شش ماه نخست، نیمه دوم سالِ گذشته را کمی آرام تر با تمرکز بر بالا بردن کیفیت آثار تولیدی گذراند. با این همه به اقتضای شرایط رسانه، شش ماه دوم سال ۱۴۰۳ هم چندان از حاشیه ها دور نبود.

آخرین آمار اسیرانی که در خاک عراق شهید شده اند
دبیر کنگره شهدای غریب اظهار داشت: بیشتر از دو هزار تن از اسیرانی که توسط رژیم بعث صدام در دوران جنگ تحمیلی به شهادت رسیده اند پیکرشان به وطن باز نگشته است.

یک سفارش از حضرت علی (ع) درباره ی خوبی به مردم
امیرالمومنین(ع) در یکی از سفارش های خود به امام حسین(ع) فرمودند: «این هنر نیست که در ازای خوبی مردم تو خوبی کنی؛ باید برسی به جایی که خوبی کردن را فوق معامله ببینی».

چرا «مازیار» هیچ وقت ترک وطن نکرد؟
۱۶ فروردین ماه، بیست و هشتمین سالگرد درگذشت «مازیار» است. خواننده ی پاپی که از سال ۱۳۵۹ بدون دلیل مشخصی به حاشیه رفت، اما هیچ وقت حاضر به ترک وطنش نشد.

از بازخوانی آهنگ «بوی عیدی» تا بیمه ۵ میلیاردی حنجره «سالار عقیلی»
ایام نوروز ۱۴۰۴، ایام کم حاشیه ای برای موسیقی نبود؛ در این زمان اخبار و حواشی مختلفی همچون بازداشت و سپس آزادی سهراب پاکزاد تا لغو کنسرت حامد همایون در ارگ بم را پشت سر گذاشتیم.

کتیبه مهم داریوش بزرگ در معرض فرسایش و لطمه جدی + عکس
کتیبه داریوش یکم هخامنشی که بعنوان «نخستین فرمان داریوش بزرگ» و بزرگترین کتیبه تخت جمشید شناخته می شود، به علت تغییرات آب و هوایی و کم ترین محافظت ها، گرفتار فرسایش شده و به قول سیاوش آریا، کنشگر میراث فرهنگی، قسمتهایی از آن ریخته است. پایگاه میراث جهانی تخت جمشید اطلاع داده است که از این هفته پروژه حفاظت و مرمت این کتیبه را شروع می کند.

پری کُشی در رشت؛ سرنوشت تلخ دو رود
در دل شهر رشت، دو رودخانه «زرجوب» و «گوهررود»، سال هاست که دیگر نه صدای آب، بلکه صدای زنگ خطر فراموشی می دهند؛ رودهایی که زمانی در مراسم ها، افسانه ها و زیست فرهنگی مردم گیلان جایگاهی روشن داشتند، امروز به حاشیه رانده شده اند. آن چه حال در بستر آنها جاری ست، نه فقط فاضلاب شهری، بلکه نشانه ای از گسست ما با میراث فرهنگی مان است. علیرضا حسن زاده، انسان شناس و پژوهشگر میراث فرهنگی، از جایگاه فراموش شده‌ی این رودها در حافظه جمعی، معناهای اسطوره ای و آیینی آنها و ضرورت احیای فرهنگی شان می گوید؛ احیایی که شاید نخست باید از بازخوانی قصه ها و روایتهای بومی شروع شود.

کشف دو مجسمه بزرگ در شهری سوخته
باستان شناسان با کاوش در شهر باستانی «پمپئی» (معروف به شهر سوخته در ایتالیا)، مجسمه یک کاهن را کشف کردند.

عکس های جدید از خمره‌ی نویافته در حوالی تخت جمشید و توضیحات بیشتر
کارگران در جریان عملیات برق رسانی در روستایی از توابع ارسنجان در استان فارس، خمره سفالین بزرگی را تصادفی کشف کرده اند. مدیرکل میراث فرهنگی فارس می گوید خمره در حضور کارشناس میراث فرهنگی و یگان محافظت از زمین خارج شده و سپس به تخت جمشید منتقل شده است. مدیر پایگاه تخت جمشید اما می گوید این خمره هیچ ارتباطی به تخت جمشید ندارد و فقط برای مطالعه و مرمت به این محل منتقل شده است. گمانه زنی های اولیه بر اینست که خمره‌ی نویافته به دوره ساسانی مربوط باشد.

سرانجام «گنج یابی در بهشت زهرا» و واکنش رسمی میراث فرهنگی تهران
بعد از اظهارات ضد و نقیض درباره ی حفاری غیرمعمول در قطعه ۲۵۲ بهشت زهرا که بنابراظهارات بعضی از اعضاء شورای شهر تهران به انگیزه یافتن گنج پهلوی انجام شده بود، معاونت میراث فرهنگی استان تهران سر انجام به آن حفاری و اظهارات واکنش نشان داد و اعلام نمود: هیچ گونه اطلاعی از حفاری های ادعاشده در محدوده بهشت زهرا (س) نداشته و مجوزی برای این مورد صادر نشده است.

افضل کاشانی که بود؟
سیدعلی میرافضلی از نگارش کتابی درباره ی افضل کاشانی اطلاع داد و به ارائه توضیح درباره ی این شخصیت و کتابش پرداخت.

فلوشیپ و ماجراهایش!
اولین فلوشیپ نشر تهران همزمان با سی وششمین دوره نمایشگاه بین المللی کتاب تهران برگزار می گردد و هنوز برگزار نشده، حاشیه هایی به دنبال داشته است.

مُشمَّع، مُشما یا مشمبا؟
یکی از واژه هایی که برخی در تلفظ و نگارشش گرفتار تردید می شوند، «مشمع یا مشما» است که به اشتباه آنرا «مشمبا» می گویند.

چرا نسل Z از نمایشگاه پیکاسو در موزه هنرهای معاصر استقبال کرد؟
نمایشگاه «پیکاسو در تهران» که با نمایش بیشتر از ۶۰ اثر از این هنرمند از ۲۱ اسفند در موزه هنرهای معاصر برپا است، تابحال با بیشتر از ۵۵ هزار مخاطب همراه بوده که بیشتر آنها از نسل جوان بودند؛ اما چرا جوانان ایرانی تا این حد به نمایشگاه آثار پیکاسو علاقه نشان داده اند؟
پیشنهادهایی برای خواندن:
۶۰ درصد مردم سفر نرفتند
مردی که به محل فاجعه برگشت
فرزاد حسنی به «خانه دراکولا» می رود
وقتی شهید صیاد در بین دشمن جا ماند!
جوانی که نام ایران را در پرتغال مطرح کرد
شما فارسی حرف می زنید؟
شهدایی که در عملیات «کربلای ۸ » جا ماندند
آخرین وضعیت قبرستان بقیع + ویدئو
هدایت در جواب ایراد مینوی چه گفت؟



منبع:

1404/01/23
10:05:09
5.0 / 5
286
تگهای خبر: اسباب بازی , اكران , بیمه , تئاتر
این مطلب کادودونی را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۴ بعلاوه ۳
کادو
پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها

كادو دونی

فروش انواع کادو

کادو دونی، هدیه ای برای هر لحظه ، سورپرایزهای به یادماندنی

kadodooni.ir - حقوق مادی و معنوی سایت كادو دونی محفوظ است