بنیاد سعدی امكانات آموزش مجازی زبان فارسی را رونمایی می نماید
كادو دونی: بنیاد سعدی بزودی از 18 مجموعه امكانات آموزش مجازی، با هدف گسترش وسیع تر، سهل تر و غنی تر آموزش زبان فارسی در خارج از كشور رونمایی می نماید.
به گزارش كادو دونی به نقل از مهر، تعدادی از كارشناسان بنیاد سعدی در نشستی تازه ترین اقدامات این بنیاد برای آموزش زبان فارسی در چارچوب فضای مجازی را تشریح كردند.
احسان طوفانی نژاد، مدیر تولید و محتوای الكترونیكی بنیادسعدی در این جلسه، به توضیح مختصری از كارهای آموزش مجازی در بنیاد سعدی پرداخت و اظهار داشت: با عنایت به نوع مخاطب و محتوای آموزشی، تلاش شده با استفاده از جدیدترین رویكردهای آموزشی و فن آورانه، امكانات متنوعی برای آموزش زبان فارسی به غیر فارسی زبانان شناسایی، طراحی و تولید شود.
وی اضافه كرد: همچون كارهای مجازی در بنیاد سعدی می توان به «آموزش زبان فارسی با تلفن همراه»، «آموزش وب محور زبان فارسی»، «محتوای چند رسانه ای تعاملی»، «ویدئوهای آموزشی»، «كتاب های الكترونیكی»، «فایل صوتی كتاب های چاپی»، «آموزش بر خط همزمان»، «آموزش بر خط غیر همزمان»، «سامانه مدیریت آموزشی»، «آموزش با موسیقی»، «آزمون مهارت زبان فارسی (آمفا)»، «آزمون دانش تدریس (داتفا)»، «واژه یابی»، «واژه بازی»، «واژه مینا»، «پیكره بین المللی بنیاد سعدی»، «مدیریت و جستجوی كتابخانه» و «سامانه كتاب شناسی آزفا» نام برد.
مدیر تولید و محتوای الكترونیكی بنیادسعدی اضافه كرد: تقریباً همه صدا و تصویرهای لازم برای آموزش مجازی در استودیوی بنیاد سعدی انجام شده است و این امكان فراهم شده كه استودیو در اختیار سایر فعالان در حوزه آموزش زبان فارسی نیز قرار داده شود.
سپس رضامراد صحرایی، معاون آموزش و پژوهش بنیاد سعدی با اشاره به اینكه لازم است همه همكاران بنیاد سعدی از آخرین فعالیت ها و تولیدات فیزیكی و مجازی باخبر باشند و در جلسات خارج از بنیاد ارائه كنند، اظهار نمود: جهت راه اندازی كارهای مجازی آموزش زبان فارسی در بنیاد سعدی، شورایی به نام شورای فن آوری اطلاعات تشكیل دادیم كه از هر كدام از بخش های بنیاد به نمایندگی در این شورا حضور دارند.
وی اضافه كرد: در شورای فن آوری اطلاعات، كه تابحال ۹ جلسه داشته، ۱۳۷ سوژه بیان شده و ۹۰ تصمیم اتخاذ و از بین این تصمیمات، ۷۰ تصمیم اجرایی شده است و از مهم ترین مصوبات این شورا می توان به «ساز و كار دریافت هزینه از فارسی آموزان خارجی»، «تصویب سایت آمفا و بارگذاری آن»، «انعقاد قرارداد پافكا در بخش آموزش»، «همكاری با شركت رسانه ساز دانش»، «تصویب و اجرای قرارداد امنیت نرم افزارها و سایت ها» «اجرای قراردادهای محرمانگی»، «كلیات برنامه های مجازی بنیاد سعدی»، «اجرای آزمایشی آموزش بر خط زبان فارسی» كه با آنكارا شروع شده، اشاره نمود.
صحرایی در ادامه به مهمترین كارهای پیش رو شورای فناوری اطلاعات بنیاد سعدی اشاره نمود و اظهار داشت: از مهمترین آنها می توان به پیكره لغات، اجرای عملی و میدانی پافكا در بخش آموزش، تهیه برنامه سال ۹۹ پرداخت.
وی با اشاره به نرم افزار اكسین فارسی كه بر طبق كتاب گام اول تهیه و در گوگل استور و اپ استور قرار داده شده است، اظهار داشت: این نرم افزار با شعار «هر روز ۱۰ دقیقه زبان فارسی یاد بگیرید» تهیه شده و ۲۲۶ قطعه ویدئو آموزش فارسی دارد
در ادامه این جلسه، كارشناسان در رابطه با آموزش مجازی بنیاد سعدی، مراحل تولید و كاربرد نرم افزارها و برنامه ها را به صورت خلاصه برای همكاران بیان نمودند.
در اختتام دكتر حداد عادل، رئیس بنیاد سعدی، ضمن ابراز خرسندی از اینكه زبان فارسی در حال یادگیری دانش كامپیوتر است، اضافه كرد: این شكوفایی در كشور ماست كه برای آموزش زبان فارسی در خارج از كشور به كامپیوتر و فضای مجازی روی آورده ایم و برای من بسیار لذت بخش است كه انقدر امكانات برای آموزش داریم.
وی با بیان خاطره ای در اوایل پیروزی انقلاب اسلامی، كه فردی از روستاهای دامنه هیمالیا در هندوستان، با نامه نگاری ابراز علاقه به یادگیری زبان فارسی داشت، اظهار داشت: فكر كنید با امكانات ۳۰ سال پیش چطور می توانستیم به وی آموزش فارسی بدهیم. اما حالا فرصت عجیبی در دنیای مجازی به وجود آمده است و برای آموزش امكانات بسیاری داریم و حتی بوسیله تلفن همراه، به صورت برخط یا غیربرخط می توان زبان آموخت.
حدادعادل ضمن تشكر از كارهای انجام شده در فضای مجازی توسط همكاران بنیاد سعدی اظهار داشت: این جلسه نشان داد كه بنیاد سعدی آرام آرام به مراحل خوبی برای آموزش فارسی در جهان رسیده است و امیدوارم در ششمین گردهمایی متولیان زبان فارسی كه در بهمن ماه سالجاری برگزار می شود، از بیشتر كارهای آموزش مجازی كه امروز عنوان شد، رونمایی شود.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب