در چهاردهمین اجلاس كمیته میراث ناملموس بشری در كلمبیا

دوتار ایرانی ثبت جهانی شد

دوتار ایرانی ثبت جهانی شد كادو دونی: پرونده مهارت های سنتی ساختن و نواختن دوتار در اجلاس كمیته میراث بشری ناملموس یونسكو در لیست میراث جهانی قرار گرفت.


به گزارش كادو دونی به نقل از مهر، در اجلاس میراث جهانی یونسكو كه با حضور محمدحسن طالبیان معاون میراث فرهنگی كشور در بوگوتا پایتخت كلمبیا در حال برگزاری است، پرونده مهارت های سنتی ساختن و نواختن دوتار كه از طرف ایران ارائه شده بود، با نظر موافق اعضای كمیته، در لیست یونسكو ثبت جهانی شد. این چهاردهمین پرونده میراث ناملموس ایران است كه به ثبت جهانی می رسد.

محمد حسن طالبیان، معاون میراث فرهنگی كشور بعد از اعلام موافقت كمیته میراث بشری ناملموس یونسكو با ثبت جهانی دوتار ایرانی بیان داشت: «دوتار ایرانی یكی از مهم ترین و كهن ترین ابزارهای موسیقی ایرانی است كه طی قرن ها در گستره پهناوری از ایران نواخته می شده و الان نیز همچون سازهای موسیقایی معاصر ایران است.»

معاون میراث فرهنگی كشور كه به نمایندگی از دولت جمهوری اسلامی ایران در اجلاس میراث جهانی ناملموس به همراه هیاتی از وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی حضور دارد از میزبانی دولت كلمبیا، كمیته ارزیابی و اعضای كمیته بین الدولی میراث بشری ناملموس یونسكو و دبیرخانه میراث ناملموس یونسكو برای همكاری و ثبت دوتار ایرانی در لیست معرف میراث ناملموس بشری تشكر كرد.

طالبیان اضافه كرد: «ثبت جهانی دو تار با هدف دوستی، صلح و احترام بیشتر به تنوع فرهنگی و خلاقیت های بشری و حاملان سنت نواختن و ساختن دوتار ایرانی در بین اقوام مختلف صورت گرفته است.»

مهارت های سنتی ساختن و نواختن دوتار در زمره قدیمی ترین، رایج ترین و محبوب ترین ابزار موسیقی كشور است كه به شكل گسترده رواج دارد.

دوتار یكی از مهم ترین سازهای زهی- زخمه ای فولكلوریك جوامع محلی روستایی و شهری ایران است و به شكل یك كاسه از جنس چوب توت و دسته ای بلند از جنس چوب زردآلو یا گردو ایجاد می شود.

ایران قبل از این، پرونده ردیف موسیقی های ایرانی، موسیقی بخشی های خراسان و هنر ساختن و نواختن كمانچه را در حوزه موسیقی، در لیست میراث ناملموس جهانی ثبت كرده بود.

۴۸ پرونده از كشورهای مختلف در اجلاس كمیته میراث بشری ناملموس یونسكو كه از ۹ تا ۱۴ دسامبر در بوگوتا پایتخت كلمبیا برگزار می شود، مورد ارزیابی قرار می گیرد.

در این اجلاس علاوه بر محمدحسن طالبیان معاون میراث فرهنگی كشور، مصطفی پورعلی مدیركل دفتر ثبت آثار، حفظ و احیای میراث معنوی و طبیعی و احمد جلالی سفیر ایران در یونسكو نیز حضور دارند.


منبع:

1398/09/22
14:14:03
5.0 / 5
5050
تگهای خبر: صنایع دستی , فرهنگ , معاصر , میراث فرهنگی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۵
کادو

كادو دونی

فروش انواع کادو

kadodooni.ir - حقوق مادی و معنوی سایت كادو دونی محفوظ است