جشنواره شعر فجر با چاشنی فوتبال
به گزارش کادو دونی، مراسم پایانی هجدهمین دوره جشنواره شعر فجر برگزار گردید.
به گزارش کادو دونی به نقل از ایسنا، مراسم پایانی جشنواره شعر فجر، عصر امروز (چهارشنبه یازدهم بهمن ماه) در سالن سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.
در ابتدا کلیپی از روند برگزاری جشنواره برای حاضران پخش گردید.
در ادامه یاسر احمدوند، معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با تشکر از دست اندرکاران هجدهمین دوره جشنواره شعر فجر در سخنانی اظهار داشت: امیدوارم آینده شعر شکوفاتر از گذشته باشد و چنین جلساتی به رونق فرهنگ و شعر کمک نماید.
او خاطرنشان کرد: برنامه های ویژه ای را با همکاری صدا و سیما برگزار خواهیم کرد.
در ادامه کلیپی از درگذشتگان فرهنگ و ادبیات پخش شد؛ شمس آقاجانی، احمدرضا احمدی، شمس الدین ادیب سلطانی، ر. اعتمادی، عماد افرغ، سیدعبدالله انوار، عباسعلی براتی پور، اکبر خلیلی، مسعود دیانی، احمد سمیعی گیلانی، کوروش صفوی، بتول فروزان، ابراهیم گلستان، کریم مجتهدی و محمدجواد محبت همچون کسانی بودند که در یک کلیپ از آنها یاد شد.
علیرضا قزوه، دبیر جشنواره شعر فجر هم در رابطه با تلویزیونی شدن بخشی از جشنواره شعر فجر در چارچوب مسابقه که در نشست خبری این رویداد در رابطه با آن توضیح داده بود، گفت.
او تاکید کرد: سال جاری نخستین دوره ای است که از راه همکاری با صداوسیما، جشنواره شعر فجر را به خانه های مردم خواهیم آورد.
وی در ادامه بیانیه هئیت داوران را خواند.
پس از اعلام برگزیدگان بخش کودک، جعفر محمد ترمذی شاعر از تاجیکستان و عزیز مهدی از هندوستان شعرخوانی کردند.
در ادامه پس از معرفی برگزیدگان در رابطه با شعر از زکریا اخلاقی تقدیر گردید.
مصطفی محدثی خراسانی، شاعر در این بخش اظهار داشت: زکریا اخلاقی چهره اثرگذار و ژرف با اندیشه معرفتی عمیق و مضامین زلال سرشار و بلند شعر با طراوات چه در ذهن و چه در زبان طی چند دهه یه صورت مستمر و تأثیرگذار حضور داشته است.
او اضافه کرد: اخلاقی شاعری تمام عیار است. دیدن او و آثارش من را به لفظ حکیم ارجاع می دهد که ما در گذشته به بعضی از شاعران اطلاق می کردیم؛ شاعری با اطلاعات گسترده و عمیق، از یک طرف از ذوق و قریحه سرشار و توانمند بر عناصر مختلف شعر از ذهن گرفته تا زبان بهره گرفته و در نهایت ناخودآگاهی که تمام آگاهی ها را در لحظه خلق اثر به شکل هنرمندانه ای تبدیل به شعر می کند.
زکریا اخلاقی هم در سخنانی اظهار داشت: شرمنده دوستان هستم. برایم این مراسم غیرقابل پیشبینی بود. شرمنده ام که کاری ندارم و نداشتم که درخور تجلیل و بزرگداشت باشد.
وی در ادامه غزلی را خواند.
سپس با حضور محمدمهدی اسماعیلی (وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی)، علیرضا قزوه، علی رمضانی (مدیر خانه کتاب و ادبیات ایران)، یاسر احمدوند، علی محمد مودب و مهدی رمضانی از زکریا اخلاقی تجلیل شد.
محمدمهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با تبریک چهل و پنجمین سالگرد انقلاب اظهار نمود: خدا را شاکر هستیم که امروز در هجدهمین جشنواره شعر در محفل استادان و ادبا هستیم و این از خوشبختی و توفیق من و همکارانم است که در وزارت فرهنگ امکان خدمت گزاری به چنین اصحاب ارزشمندی را داریم.
او اضافه کرد: سال جاری جشنواره شعر فجر نسبت به سالهای گذشته جشنواره فاخری بود و شاهد رشد کمی و کیفی آثار هستیم.
اسماعیلی اظهار داشت: سال جاری آقای قزوه این جشنواره را به اتفاقی مهم در صداوسیما و مراکز استان ها با حوزه اثرگذاری بالا تبدیل کرد. محافل جشنواره در استان ها برگزار می شود و در ماه آتی هر شب پخش آیین شعر را خواهیم داشت.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار نمود: ما در وزارت خانه بنای تکریم اهل شعر و ادب را داریم. ما ساختاری را در شعر فجر بنا کردیم و سال قبل در مراسم پایانی شعر فجر علی محمد مودب را بعنوان دستیار شعر وزیر انتخاب کردیم که کارهای مهمی انجام دادند. شورای شعر وزارت خانه هم افتتاح شد و ما این امکان را ایجاد کردیم که در حوزه موسیقی نزدیکی بیشتری با شعر ایجاد شود. اخیرا سند موسیقی را به تصویب شورایعالی انقلاب فرهنگی رساندیم.
او با اشاره به اینکه شعر در فرهنگ نقش پیشتازی دارد، اظهار داشت: هویت ملی جامعه ایرانی با شعر پیوند خورده است؛ فردوسی و رودکی و نظامی و مولوی مفاخر پرارزش این ملک هستند. در کشورمان شعر به زبان حکمت تبدیل گشته و ما باید در آموزش تحول ایجاد نماییم تا زبان فارسی و این به هم پیوستگی زبانی که مایه تفاخر است، تحکیم پیدا کند.
اسماعیلی افزود: ما امروز در زمینه زبان و با ورود فناوری با تهدیدات زیادی مواجه هستیم که امیدوارم با استفاده از ادبیات قوی خودمان تحولاتی قوی را رقم بزنیم تا بچه های ما بتوانند به خوبی شاهنامه و بوستان و گلستان سعدی بخوانند و با آثار سعدی، حکمت و اخلاق و توحید را یاد بگیرند.
اسماعیلی تصریح کرد: جشنواره شعر را تنها برای تجلیل از شعرا برگزار نمی نماییم، بلکه هدف آن تجلیل و ترویج این هنر بی همتای کشورمان است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: ما به دنبال گسترش جشنواره شعر در سایر مناطق و اضافه کردن گویش ها و زبان های محلی به آن هستیم. زبان هویتی ما زبان فارسی و نماد هویت ملی ماست اما در کنار آن به زبان ها و گویش های محلی توجه داریم که در همه آنها مفاخر ارزشمند ای داریم. شعر و موسیقی در همه مرز و بوم ایران زنده است و خوشبختانه شعر ما بر زبان مردم جاری است. همکارانم در آینده گسترش شعر در گویش های محلی را دنبال خواهند کرد. خوشحالم امروز از شاعر ارزنده، حجت الاسلام اخلاقی تکریم شد. اشعار او طراوت اشعار سهراب سپهری را برای ما دارد و مقام معظم رهبری هم که خودشان اهل شعرند از او تعریف کرده اند.
او با اشاره سفرش به تاجیکستان، اظهار داشت: سال قبل به خدمت گلرخسار صفی آوا شاعر تاجیکی رسیدیم و می گفت هنوز نام دخترانمان را نامهای ایرانی می گذاریم. یا در همایشی سفیر ترکیه می گفت بیشتر از ۱۰ هزار واژه فارسی در ترکیه داریم و در کاخ سلاطین عثمانی اشعار پارسی حک شده است. زبان فارسی تا عمق چین هم رفته است، این یعنی فرهنگ ایرانی مرز نمی شناسد. ما ایران فرهنگی را محصور در مرزهای سیاسی نمی دانیم، هرکسی که به زبان فارسی سخن بگوید هم خانواده و هم خویش ماست، ما به وجودشان افتخار می نماییم و به فکر ارتباطات فرهنگی هستیم.
نجم الدین شریعتی که اجرای مراسم را بر عهده داشت پیگیر بازی فوتبال ایران و سوریه شد که حاضران یک صدا گفتند پنالتی گرفته شد و بعد صحنه پنالتی در سالن به نمایش درآمد و با زدن گل، صدای تشویق حاضران بلند شد.
در انتها مراسم گروه آسمان آبی هم دو قطعه نواخت.
ادامه دارد
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب