رسانه و تاخت تاز صهیونیسم در آذربایجان؛

توهین های بیشرمانه روزنامه دولتی باکو به ایران و مقام ولایت

توهین های بیشرمانه روزنامه دولتی باکو به ایران و مقام ولایت به گزارش کادو دونی، بعد از توهین های بی شرمانه نشریه شارلی ابدو این دفعه روزنامه دولتی آذربایجان در باکو در ۱۵ بهمن ضمن انتشار کاریکاتورهایی به توهین های بی سابقه به اسلام، ایران و مقام ولایت پرداخت.



خبرگزاری مهر _ گروه فرهنگ و ادب: علی‬ معروفی‬ آرانی‬، ‬ منتقد‬ و‬ پژوهشگر‬ فرهنگ‬ و پژوهشگر در حوزه صهیونیسم در گزارشی که برای انتشار در اختیار مهر قرار گرفته، به روابط تجاری الهام علی اف با رژیم صهیونیستی و ثروت اندوزی او و اقدامات خصمانه اش ضد اسلام و همینطور جمهوری اسلامی ایران پرداخته است.
مشروح این گزارش را در ادامه بخوانید:
رفتار و موضع گیری مقامات آذربایجان در مقابل ایران نه در این روزها و هفته های اخیر بلکه در سالهای قبل همواره رفتاری غیردیپلماتیک و خصمانه بوده است. متأسفانه خویشتنداری بیش از اندازه ایران در مقابل مقامات باکو آنها را گرفتار این توهم کرده که ظاهراً آنها می توانند با دست بالا با ایران برخورد کنند. جمهوری آذربایجان بعنوان ابزار رژیم صهیونیستی در منطقه به کرات اقداماتی انجام داده که خلاف امنیت ملی ایران بوده و نمونه های علنی شده این رفتارهای شرورانه مانند ترور دانشمندان هسته ای و پرواز پهپاد بر فراز فردو از راه خاک آذربایجان انجام شده و در همه این موارد اگر ایران برخورد لازم را در همان مقطع صورت می داد، مقامات باکو متوجه می شدند که باید تغییر رویه دهند.
باکو و آنکارا پای رژیم صهیونیستی را به مرزهای شمالی ایران باز کرده اند و در صورتیکه اجازه حضور هیچ شرکت ایرانی را برای بازسازی مناطق تازه آزادشده در آذربایجان نداده اند و حتی به تجار و بازرگانان ایرانی ویزا هم نمی دهند، صهیونیست ها را به ایجاد دهکده های هوشمند در مرزهای شمالی ایران و تأسیس پایگاه های اطلاعاتی و امنیتی در پوشش راه اندازی کارخانه لبنیات و غیره تشویق کرده اند. ازاین رو باید ائتلاف سازی با رقبای منطقه ای و فرامنطقه ای ترکیه و منتقدان سیاست های تهاجمی این کشور مانند فرانسه، مصر، قبرس، هند و غیره جدی گرفته شده و انفعال فعلی پایان یابد. همینطور باید به ترکیه تفهیم شود که باتوجه به سرکوب اقوام غیرترک در این کشور و سیاست خارجی تهاجمی و غیردوستانه آن در برابر خیلی از کشورهای همسایه و منطقه، پتانسیل های فراوانی برای تادیب حاکمان آنکارا وجود دارد.
تا به امروز آذربایجان و ترکیه تصور کرده اند در برابر رفتارهای تهاجمی خود پاسخ متقابل و مقتضی دریافت نمی کنند. علت این مسئله گره خوردن منافع اقتصادی برخی افراد، گروه ها و سازمان ها در داخل ایران با مراکزی در این دو کشور و بخصوص ترکیه است که سبب ریشه دواندن تفکرات قومیتی و پان ترکی در آنها و سکوتشان در این شرایط حساس شده است. تشویق ایرانی ها به سفرهای توریستی به ترکیه و هزینه کردن میلیاردها دلار در این کشور از سرمایه های ملی برای خرید ملک اقدامی ضدامنیتی است و باید متوقف شود. قبل از این چنین رویه ای در برابر امارات در پیش گرفته شد که نتایج تلخ آنرا در سالهای بعد شاهد بودیم. ایران باید از اهمیت و جایگاه تاریخی و ژئوپلتیکی خود آگاه باشد و جایگاهی بعنوان بازیگری کوچک در قفقاز برای خود در نظر نگیرد. ایران با کشورهای منطقه قفقاز و آسیای مرکزی اشتراکات فرهنگی، تمدنی، اقتصادی و امنیتی فراوانی دارد و نباید با تمرکز بیش از حد برای نقش آفرینی در بعضی کشورهای عربی از این منطقه مهم غفلت کند تا شاهد نفوذ صهیونیست ها در چند کیلومتری مرزهای خود باشد.
پیام های دوستی به باکو، دولت باکو و رسانه هایش را گستاخ تر، طلبکارتر و وقیح تر از گذشته کرده است
در ادامه رفتارهای خصمانه دولت باکو و افعال بی شرمانه رسانه های وابسته به این دولت، «روزنامه خلق» جمهوری آذربایجان در ۱۵ بهمن با انتشار یک کاریکاتور به مسئولین تراز اول جمهوری اسلامی ایران توهین کرد. این کاریکاتور همراه با یک یادداشت بلندبالا که حاوی انواع توهین ها و تهمت های ناروا به موجودیت ایران، ساحت دین و روحانیت و … انتشار یافته است. نحوه نگارش و تنظیم این یادداشت به قدری وقیحانه، اما هدفمند است که در هنگام خواندن متن، این فکر به ذهن خطور می کند که گویی رژیم اسرائیل از زبان این روزنامه آذربایجانی سخن می گوید! بنظر می رسد باوجود خویشتن داری مسئولین جمهوری اسلامی ایران و ارسال سیگنال ها و پیام های دوستی به باکو، دولت باکو و رسانه هایش روز به روز گستاخ تر، طلبکارتر و وقیح تر از گذشته می شوند و درجه و میزان دشمنی خویش را بیشتر و بیشتر می کنند و رفته رفته خویش را برای مرحله دیگری از تقابل با ایران آماده می کنند. در قسمتی از متن مذکور مشخصاً و دقیقا از کوشش برای تغییر نظام در ایران و دوستی با اسرائیل گفته شده است. مدیر مسئول این روزنامه، افلاطون آماشوف است که از سال ۲۰۰۳ تا ۲۰۲۲ رئیس شورای مطبوعات جمهوری آذربایجان است و مسئولیت اصلی هماهنگی و نظارت بر امور مطبوعات این کشور را بر عهده داشت.
با این وجود، توهین های موجود در روزنامه دولتی خلق که توسط افلاطون آماشوف اداره می شود چیز دیگری را نشان می دهد! اما مساله ناراحت کننده و خطرناک، بخش دیگر این قضیه است: نفرت پراکنی ها و دشمنی دولت باکو ضد ایران در یک طرف ماجرا قرار دارد؛ انفعال، ضعف، و سهل انگاری عمدی و خودزنی ایران در طرف دیگر ماجرا. طی سالهای قبل مستندهای بسیاری با سختی های فراوان در مورد واقعیات منطقه قفقاز و آذربایجان توسط مستندسازان جوان ایرانی تهیه و تولید شده است که به آنها یا اجازه انتشار داده نشده است و یا با سنگ اندازی و تعویق و محدودیت در پخش، عملاً اثربخشی آنرا از بین برده اند. مثال اخیر این مساله مستندی است که در مورد خانواده علی اف تولید شده است و بعد از کش و قوس های فراوان سرانجام از پخش آن جلوگیری شد. بیشتر بخوانید: لابی آذربایجان مجدداً مانع پخش مستند حیدر علی اف شد! سانسورهایی که در رسانه صورت می گیرد بی ربط و به غیر از مسائل دیگر نمی تواند باشد؛ در واقع سانسورِ تهدید بالقوه و بالفعل دولت باکو ضد کشور در رسانه های ایرانی، انعکاسی از مسائل و مشکلات عمیق تر در جای دیگری از نظام است که گره در مسائل مختلفی همچون سیاست، اقتصاد، قوم گرایی و لابی گری و … خورده است. اما پرسش اصلی اینست که این سانسورها تا به کجا و تا چه قیمتی ادامه خواهد داشت؟! حالا به وضوح به امام امت توهین شده است. آیا مردم متدین و جامعه روحانیت این توهین را تحمل می کنند؟!! پرونده جمهوری آذربایجان و دشمنی هایی که توسط رژیم اسرائیل از این خطه ضد ایران خط دهی می شود، دیگر بر کسی پوشیده نیست و کاملاً عیان شده است. هرچند برخی مسئولین و رسانه های ایرانی در طول سالهای قبل تلاش نموده اند تا با مدارا و یا با نوعی از مصلحت اندیشی، این مساله را نادیده بگیرند، اما این چشم پوشی ها مشخصاً تا یک زمان معلوم قابل انجام است و از یک نقطه ی بخصوص به بعد نه تنها قابل ادامه نیست بلکه در ذیل تهدید امنیت ملی قرار می گیرد و هزینه ساز خواهد شد و حتما باید پاسخ داده شود؛ حالا به این مرحله بسیار نزدیک شده ایم!
جمهوری اسلامی ایران بر مبنای حسن همجواری و سیاست همسایگی همواره رفتاری درخور داشته و با تأکید بر این اصل با همسایگان رفتار کرده است، اما بنظر می رسد جمهوری آذربایجان با دخالت کشورهای ثالث، آگاهانه نمی خواهد متوجه حسن رفتار ایران شود و به برخورد دوگانه و دو پهلوی خود در برابر ایران ادامه می دهد.
سیاست جمهوری اسلامی ایران در رابطه با همسایگان توأم با حسن همسایگی و مبتنی بر گسترش تعامل با آنهاست و این شامل آذربایجان هم می شود و بارها مسؤلان کشور بر این مسئله تاکید کرده اند ضمن این که ایران همواره از تمامیت ارضی کشورهای منطقه حمایت می کند اما متأسفانه آذربایجان متوجه نیست که بعضی از حامیان او می خواهند که تنش تهران و باکو افزایش یابد تا بتوانند به اهداف منطقه ای خود جامه عمل بپوشانند.
با توجه به تحولات اخیری که در مورد مناطق مرزی میان ایران، آذربایجان و ارمنستان به وجود آمده بود، جمهوری اسلامی ایران کوشش کرد تا از راه گفتگو این مسئله را حل کند؛ البته در مقطعی اخطار هم داد که تغییر مرزها خط قرمز جمهوری اسلامی ایران است. در همین راستا حسین امیرعبداللهیان از جیحون بایراموف وزیر خارجه آذربایجان جهت شرکت در نشست ابتکاری ایران معروف به ۳+۳ در تهران دعوت کرد تا برای حل و فصل مسائل منطقه از طریق دیپلماسی عمل شود.
وزیر خارجه جمهوری آذربایجان هم با اشاره به دیدار اخیر رؤسای جمهور دو کشور در آستانه، گفت وگوها و تماسهای میان مقامات تهران و باکو را مثبت ارزیابی کرده و بر آمادگی جمهوری آذربایجان جهت تقویت روابط و رفع سوءتفاهم ها تاکید نمود.
کفتارها در حدی نیستند که برای شیران ایران رجز بخوانند
اما شواهد و اظهارات دو پهلو و متناقض مقامات آذربایجان حکایت از این دارد که آنها نمی خواهند مسائل حل شود و به دنبال افزایش تنش البته با حمایت و دخالت کشورهای ثالث همچون رژیم صهیونیستی هستند. این عملکرد باکو چنان شدت گرفت که وزارت امور خارجه علی علیزاده، سفیر این کشور را احضار و مراتب اعتراض جمهوری اسلامی ایران به آذربایجان را اعلام نمود.
روز بعد هم جمهوری آذربایجان، سید عباس موسوی سفیر کشورمان در باکو را فراخواند و اعتراض خود در خصوص ادعا ضد آذربایجان توسط رسانه های ایران را به وی اعلام داشت. در این مرحله ظاهراً روابط ایران و آذربایجان وارد مرحله دیگری شده است، آذربایجان باید بداند در حدی نیست که خواسته باشد با ایران وارد بازی تعریف شده توسط دیگران در منطقه شود اساسا در چنین شرایطی با واکنش و پاسخ شدید ایران مواجه خواهد شد.
ناصر کنعانی سخنگوی وزارت خارجه هم در نشست خبری خود در پاسخ به سوالی در خصوص این که در مدت اخیر شاهد طرح اظهاراتی ضد ایرانی از جانب رئیس جمهور آذربایجان و رسانه های آذربایجانی بوده ایم. در طول این مدت ایران بارها در مقابل این اظهارات سکوت کرده است ولی این گونه رفتارها از جانب مقامات و رسانه های آذربایجانی تکرار شده و سیاست ایران در رابطه با این تحرکات چیست؟ اظهار داشت: همانطور که می دانید وزارت خارجه در واکنش به اظهارات انجام شده سفیر آذربایجان در تهران را احضار کرد و اعتراض شدید ایران را به وی اعلام نمود.
به گفته وی؛ سیاست اصولی جمهوری اسلامی ایران در رابطه با همسایگان مبتنی بر سیاست حسن همجواری و گسترش همکاری با آنهاست و آذربایجان هم از این امر استثنا نیست ولی کسی حق ندارد از سیاست حکیمانه ایران سو برداشت کند. سکوت و احیاناً عدم اقدام متقابل از جانب ایران در مورد بعضی از اظهارات محاسبه نشده و یا اظهاراتی که ناشی از محاسبات غلط است به معنای ناتوانی نیست بلکه برآمده از سیاست اقتدار ایران است. برآمده از سیاست مسئولانه یک کشور مقتدر است.
این تحولات به اعلام و مراتب اعتراض کشورها محدود نشد و آذربایجان در یک اقدام واکنشی با شروع به کار سفارت این کشور در تل آویو موافقت نمود تا از این طریق بخواهد به شکلی ایران را مجبور به عکس العمل کند. این مسائل نشان میدهد آذربایجان به دنبال حل مسئله نیست در صورتیکه ایران معتقد به حل مبحث از راه گفت وگوهای دیپلماتیک است.
برهان حشمتی یک کارشناس مسائل قفقاز معتقد است: سیاست ایران از حق خویشتنداری عبور کرده، مماشات بیش از اندازه سبب شده که جمهوری آذربایجان به هیچ حد و مرزی برای توهین به ایران اکتفا نکند و در همین راستا اقدامات عملی و تروریستی را برای ضربه زدن به تمامیت ارضی ایران در دستور کار خود قرار داده است. مذاکرات با باکو باید از موضع قدرت و اصلاحات صورت گیرد، باکو اصلاح سیاست هایش در برابر ایران را بپذیرد و آنها را اجرا نماید و از حمایت های ضد ایرانی بپرهیزد.
در عین حال بنظر می رسد جمهوری آذربایجان به تنهایی نمی تواند برای مسائل پیش آمده در منطقه تصمیم گیری کند و خود تصمیم گیر اصلی نیست و طبیعتاً کشورهای ثالث مانند رژیم صهیونیستی خط مشی آنرا تعیین می کنند.
علی اکبر ولایتی مشاور مقام معظم رهبری در امور بین المللی در یادداشتی در رابطه با مناسبات ایران و آذربایجان اصرار کرد که در هفته های اخیر بعضی از روی ناآگاهی و بعضی از روی غرض ورزی شایع کردند که ایران می خواهد با جمهوری آذربایجان بجنگد. این ناجوانمردانه ترین تهمت به ایران است.
وی گفته است که ایران بنا ندارد که به هیچ کشور همسایه چه در قفقاز، چه نقاط دیگر بخصوص همسایگان خود کوچک ترین تعرضی داشته باشد، بخصوص مردم هم جنس، هم نژاد، هم زبان، هم دین، هم مذهب، هم سنت و هم تاریخ ما یعنی مردم جمهوری آذربایجان نور چشم ما هستند.
در همین راستا حکمت حاجی اف دستیار رئیس جمهور آذربایجان و رئیس بخش سیاست خارجی ریاست جمهوری این کشور ضمن استقبال از اظهارات علی اکبر ولایتی اصرار کرد که جمهوری آذربایجان همواره مشتاق توسعه روابط با جمهوری اسلامی ایران بر مبنای احترام و اعتماد متقابل بوده است و این مهم همچنان ادامه دارد.
اما با این وجود شاهد پالس های مثبت و منفی از جانب جمهوری آذربایجان هستیم که متأسفانه روند گفت وگوهای دیپلماتیک را با سختی رو به رو می کند. دلیل آن هم تاکید بعضی از مقامات آذربایجان بر گسترش روابط دو جانبه با ایران است اما از طرف دیگر الهام علی اف رئیس جمهور این کشور بار دیگر اظهاراتی تحریک آمیز بیان می کند با این مضمون که «من با سه رئیس جمهور ایران، خاتمی، احمدی نژاد و روحانی کار کرده ام، سال هاست که وضعیت هیچ وقت مانند امروز نبوده است.»
علی اف همینطور ادعا نمود که ایران هیچ وقت دو رزمایش نظامی متوالی در خلال چند ماه در مرزهای ما انجام نداده است. هیچ وقت اظهاراتی پر از نفرت پراکنی و تهدید ضد آذربایجان مطرح نشده بود. ما نهایت تلاشمان را خواهیم کرد تا از شیوه زندگی مان، از مسیر سکولار توسعه و پیشرفت آذربایجان و آذربایجانی ها همچون آذربایجانی هایی که در ایران زندگی می کنند، صیانت نماییم. آنها بخشی از ملت ما هستند.
سالار سیف الدینی کارشناس مسائل قفقاز جنوبی هم به گسترش روابط اسرائیل و آذربایجان اشاره کرده و تاکید می کند که باکو تلاش دارد اتحاد راهبردی خود با اسرائیل را بیشتر از گذشته ضد ایران به کار ببرد. هر دو کشور انگیزه های ضد ایرانی قوی دارند. بعد از اخطار نظامی و مداخله ایران در شهریور گذشته و برگزاری مانور نظامی در منطقه، برای بار دوم طراحی الهام علی اف برای قطع مرز ایران و ارمنستان مخدوش شد. علی اف مجبور شد نیروهای نظامی اش را از خاک ارمنستان خارج کند. این مساله ضربه حیثیتی بزرگی به اعتبار علی اف وارد کرد. برای همین به نظر می آید، کنترلش را از دست داده و بر مبنای احساسات عمل می کند.
همچنین حسین امیر عبداللهیان وزیر امور خارجه کشورمان هم در نشست خبری اخیر خود در رابطه با تحولات و تعاملات ایران و آذربایجان اظهار داشت: ماه گذشته من سفری به ارمنستان و متقابلاً آقای پاشینیان سفری به تهران داشتند که بخشی از محافل رسانه ای در آذربایجان نسبت به این سفر واکنش نشان دادند. ما آذربایجان و ارمنستان را همسایه خود می دانیم و هیچ وقت روابط مان را با یک طرف به حساب طرف دیگر تنظیم نمی نماییم و در امتداد منافع متقابل و با اولویت نگاه به سیاست همسایگی این مسئله را دنبال می نماییم و چشم داشتی به اراضی همسایه همچون این دو کشور نداریم.
رئیس دستگاه دیپلماسی کشورمان اشاره کرد: به صراحت به همه بازیگران در حوزه قفقاز گفتیم هر گونه تغییر ژئوپلیتیک در منطقه با واکنش جدی ایران مواجه می شود. مقامات منطقه اطمینان دادند که این نگاه را ندارند پس چنین نگاهی هم در منطقه وجود ندارد.
با درک تمام شرایطی که در منطقه قفقاز و نوع روابط ایران و آذربایجان وجود دارد بنظر می رسد باید استراتژی و تغییر رفتار در دستور کار جمهوری اسلامی ایران قرار گیرد تا ضمن کاهش تنش ها، دغدغه های امنیتی هم بر طرف شود. چونکه آذربایجان نشان داده هر اندازه ایران با سیاست معقول و منطقی برخورد کرده پاسخ مناسبی از جانب باکو دریافت نکرده بلکه اوضاع بدتر هم شده است.
شیطنت عجیب قاری آذربایجان در رود مرزی ایران
روزگاری صدام حسین، دیکتاتور سابق عراق برای پیشبرد انگیزه های توسعه طلبانه خود در خارج از مرزها و سرکوب در داخل، به آیات قرآن متوسل می شد. او برای زنده به گور کردن کردها و شیعیان عراق، «سوره انفال» را مرجع قرار می داد. حالا با فاصله ای چند دهه ای این دفعه، در کنار رود ارس، الهام علی اف، رئیس جمهور آذربایجان به تقلید از صدام، به آیات قرآن متوسل شده تا پیامی جنگ طلبانه را مخابره کند.
شاید برای نخستین بار باشد که مردم جمهوری آذربایجان از رسانه ملی صدای تلاوت قرآن را می شنوند. «سوره فتح» در بین مسلمانان معنای بزرگی را القا می کند؛ معنایی بر اساس آمادگی برای جنگ و فتح بزرگ. قرائت «سوره فتح» به خودی خود نه عامل تهدید است و نه عجیب، اما زمانی که علی اف، کنار رود ارس را بر می گزیند، هم تعجب برانگیز است و هم معنادار.
این اقدام به این معنا است که رژیم علی اف به جهت اینکه بتواند مسلمان آذربایجان را تبدیل به قرآن های سر نیزه در مقابل سپاه حق بکند دست به هر کاری خواهد زد. چند روز پیش، عبدالله آمدف، قاری آذربایجانی از سوی شبکه آذری تی وی به منطقه پل های خدا آفرین در مرز ایران فرستاده شده تا آیات ۱ تا ۵ سوره فتح را بخواند. بعضی از تحلیل گران این اقدام آذربایجان را عجیب و تهدید آمیز ارزیابی کردند.
این اقدام بعد از حمله یک فرد به سفارت آذربایجان در تهران به علل شخصی که در هفتم بهمن رخ داده، انجام شده است. البته در طول این دو هفته مقامات کشور آذربایجان، اقدامات دیگری همچون خروج اعضای سفارت خود از ایران، صدور بیانیه تند ضد ایران و… داشته اند.
اقدامات خصمانه دولت باکو ضد اسلام و ایران تازگی ندارد. پیش تر هم این رژیم اقدامات اسلام ستیزانه بسیاری را انجام داده است که همچون آنها میتوان به این موارد اشاره کرد: نیروهای رژیم علی ف آذر سال ۱۳۹۴ به شهر نارداران واقع در ۳۰ کیلومتری باکو یورش بردند. حرم رحیمه خاتون (خواهر حضرت امام رضا ضد السلام) در این شهر واقع شده و از این حیث برای شیعیان دارای قداست است. در این حمله برخی از عزاداران حسینی به شهادت رسیدند. در جریان درگیری های شهر نارداران که متأسفانه با عدم واکنش جدی دولت وقت جمهوری اسلامی هم همراه بود، برخی از شیعیان، همچون حاج طالع باقرزاده، اسیر نیروهای رژیم باکو شدند. یکی از اتهامات حاج طالع حمل قرآن بود! عناد با شیعه در جمهوری آذربایجان به حدی است که احتزاز پرچم همجنس بازان و رژیم تل آویو آزاد است ولی برافراشتن پرچم سوگواری امام حسین (علیه السلام) ممنوع!
الهام علی اف همینطور در روز ۲۴ آبان عازم آلبانی میزبان سازمان مجاهدین خلق شد که گمانه زنی هایی در این رابطه انجام شده است. رئیس جمهور آلبانی هم اخیراً به به باکو سفر کرد. همسایه شمالی ایران به مقری برای حضور سه عنصر ضد امنیت ملّی ایران یعنی تجزیه طلبان، ترویست های تکفیری و نظامیان صهیونیست بدل شده که البته باکو منکر آن است. در صورتیکه پسر حیدر علی اف پا را فراتر بگذارد و بخشی از خاک خویش را در اختیار سازمان تروریستی منافقین خلق (جنایتکارترین فرقه قرن ۱۴ ایران) قرار دهد، به منزله اعلام جنگ علنی ضد تهران تلقی خواهد شد و این آغازی است بر پایان رژیم خاندان علی اف.
مروری بر کارهای ثروت اندوزی الهام علی اف و خاندانش
بر اساس مدارک و اسناد معتبر، الهام علی اُف رئیس جمهور آذربایجان، بعد از تکیه زدن بر مسند ریاست جمهوری، کارهای اقتصادی خود و خانواده اش را، گسترده تر کرده و در نگاهی کلی، نبض اقتصاد کشور آذربایجان به دست او و خانواده اش افتاد! الهام علی اُف، دو دختر به نامهای لیلا و آرزو دارد و همینطور یک پسر به نام حیدر علی اُف، که همنام پدربزرگ خود است. همسرش مهربان علیوا، اهل اردبیل از روستاهای آذربایجان شرقی در ایران است. در ادامه به بسط فساد مالی علی اُف و خانواده اش می پردازیم.
لمس نخستین حرام خواری و رشوه رئیس جمهور آذربایجان برای فروش نفت دریای خزر
سه ماه بعد از جابه جایی قدرت و روی کار آمدن الهام علی اُف، وی قراردادی معروف به «قرارداد قرن»، با شرکت بریتیش پترولیوم منعقد کرد تا این کمپانی صاحب نفت دریای خزر شود. لزلی آبراهامز، از عوامل سابق بریتیش پترولیوم می گوید: این کمپانی با چندین میلیون دلار پول غیرقانونی و تحریک مقامات آذربایجانی، راه را برای معامله نفتی با آذربایجان «هموار» کرد! از آبراهامز پرسیدند چه کسی از سوی بریتیش پترولیوم مأمور شده تا اطلاعات نظامی را در اختیار سازمان جاسوسی انگلیس قرار دهد و آیا او می دانسته که دارد از سوی بریتیش پترولیوم و دولت انگلیس، به دولت آذربایجان رشوه می دهد یا خیر؟ او جواب داد: «صددرصد!». این کمپانی، مستقیماً پرداخت رشوه را تکذیب نکرده و اعلام نموده است: «هرچند بخش هایی از اظهارات وی (آبراهامز) صحیح است، اما ما بخش عمده آنرا تأیید نمی نماییم و آنرا مخالف با حقیقت می دانیم.»
نظارت الهام به قاچاق مواد مخدر به باکو برای توسعه ثروت خصوصی
تشکیلات مرزبانی دولت به صورت یک تشکیلات خصوصی، در اختیار خانواده علی اُف است و خیلی از اقدامات خلاف قانون، توسط مأموران این تشکیلات به انجام می رسد که قاچاق مواد مخدر از افغانستان به باکو و صدور آن از راه گرجستان به روسیه و اروپا، همچون اقدامات این تجارت است. وزارت امنیت دولت باکو هم در این تجارت کثیف همکاری کامل دارد و امنیت فعالان و کالا را تأمین می کند!
مجله اشپیگل آلمان در قالب افشاگری های مالی خود به عملکرد خانواده همسر علی اُف، مهربان پاشا، اشاره کرده و می نویسد: بر مبنای اخبار و گزارش ها، خانواده همسر علی اُف زیر پوشش شرکتهای بیمه، ساخت و ساز و آژانس های مسافرتی و همینطور بانک خصوصی «پاشا بانک»، در عرصه های اقتصادی کشور آذربایجان، بسیار فعال می باشند و از نفوذ رئیس جمهور، نهایت استفاده را می برند! به نوشته اشپیگل، عموی پرنفوذ همسر علی اُف، به نام حافظ پاشااُف، از سال ۲۰۰۶، معاون وزیر خارجه این کشور است و ۱۳ سال هم مسئولیت سفارت آذربایجان در آمریکا را برعهده داشته است. به نوشته این روزنامه، پدر و خواهر همسر علی اُف، دارای مسئولیت های بسیار مهمی در دستگاه حکومتی آذربایجان هستند.
مستغلات در کنار آب، در جزیره جمیره و ثبت شده در اداره زمین دبی، به نام حیدر علی اُف، کودک دبستانی و فرزند ۱۱ ساله الهام علی اُف، که نامش برگرفته از نام پدربزرگ اوست، به ثبت رسیده و سال گذشته، این مستغلات با ارزش ۴۴ میلیون دلار، برای خرید ۹ عمارت بزرگ کنار ساحل در امارات، در یک دوره دو هفته ای خریداری شدند! روزنامه واشنگتن پست با بازنگری اوراق و اسناد موجود در دپارتمان دبی، نام حیدر و تاریخ دقیق تولد وی را به دست آورده است.
روزنامه امریکایی واشنگتن پست، میزان املاک و مستغلات لیلا و آرزو علی اُف، دو دختر رئیس جمهوری را ۷۵ میلیون دلار برآورد می کند! به گزارش واشنگتن پست، در فهرست مالکان، نام هایی مشابه نامِ دیگر اعضای خانواده رئیس جمهور، هم به چشم می خورد. با احتساب اقدامات مالی این دو، سرمایه گذاری خانواده رئیس جمهور آذربایجان در امارات، به حدود ۵۰ میلیون پوند می رسد! ساخت جزیره ای مثل نخل در ساحل جمیرا، به نمادی از تجمل گرایی و افراط در دبی تبدیل گشته است! پس از آن که پروژه جهان دبی، به دلیل مضیقه بودجه و عقب نشینی سرمایه گذاران، به حالت تعلیق درآمد، ادامه کار تکمیل جزیره نخل هم، به تعویق افتاد. جزئیات دارایی های ثبت شده در اسناد مالکیت، نشان میدهد که درآمد سالانه پسر رئیس جمهور، حدود ۱۵۰ هزار پوند است! ارزش املاک خریداری شده، برابر با ۱۰ هزار سال درآمد یک شهروند، از طبقه متوسط آذربایجان است.
تجارت خانواده علی اُف با اسرائیل!
از سال ۱۳۸۸، سفرهای مقامات رژیم صهیونیستی به باکو افزایش داشته است. مقامات صهیونی، توانسته اند روابط امنیتی و اطلاعاتی گسترده ای به نفع خود با دولت و عده ای از مقامات باکو، ایجاد کنند. در پس زمینه این روابط، از منافع تجاری موجود بین عده ای از مقامات باکو با رژیم صهیونیستی، اخبار گوناگونی منتشر می شود. گفته می شود دولت صهیونیستی، در چارچوب اقدامات تجاری، رشوه های بزرگ به مقامات باکو پرداخت می کند تا بستر لازم برای نفوذ بیشتر اسرائیل را فراهم سازند. همینطور اسرائیل با این اقدامات تلاش می کند زمینه های لازم برای تأسیس سفارت باکو در فلسطین اشغالی را هم مهیا سازد. در این زمینه روزنامه مساوات نو چاپ باکو در گزارشی منتشر نموده است: «تقویت روابط دولت باکو با اسرائیل، در بعد اقتصادی هم خودنمایی می کند. به دنبال سفر آویگدور لیبرمن وزیر امورخارجه اسرائیل به باکو، در زمینه تقویت روابط اقتصادی در میان هم توافقاتی حاصل شده و نمایندگان چهار هلدینگ (شرکت بزرگ سرمایه گذاری مادر)، متعلق به مقامات بلندپایه باکو، سفر پنج روزه ای به اسرائیل انجام داده اند.
سوءاستفاده مالی از بودجه های فرهنگی کشور
حکومت جمهوری آذربایجان مبالغ بسیار زیادی را برای پروژه های نه چندان بزرگ در وزارت فرهنگ و توریسم هزینه می کند. با این که منابع دولتی، گزارش دقیقی از میزان این هزینه اعلام نمی کنند، اما منابع خبری غیررسمی، از میزان این هزینه و فسادهای در ارتباط با آن اخبار و ارقام حیرت انگیزی منتشر می کنند! به صورت مثال، منابع خبری غیررسمی به پروژه بازسازی سینمای نظامی اشاره می کنند که با حضور شخص الهام علی اُف، در سال ۲۰۱۱ راه اندازی شد. با آنکه این پروژه در دوره زمانی ۲۰۱۱- ۲۰۰۷، حدود ۵۲ میلیون دلار هزینه داشته، اما حتی سال جاری هم دولت توجه خویش را به این مکان، کاهش نداده و نزدیک به ۴ میلیون دلار دیگر را صرف این محل کرده است! در موردی دیگر، برای ساخت یک پیست اسکی در منطقه شاه داغ در منطقه قوسار، ۸۷۸ میلیون دلار در دوره زمانی ۲۰۱۱-۲۰۰۷ هزینه شده است، به نحوی که تنها در سال ۲۰۱۱، نزدیک به ۵۲۰ میلیون دلار از سرمایه گذاری دولتی، صرف این پروژه شده است. امسال هم ۲۵۵ میلیون دلار از بودجه دولتی برای ادامه ساخت این پروژه، اختصاص داده شده است. همینطور ساخت موزه فرش و هنرهای دستی که از سال ۲۰۰۷ شروع شده، تا ابتدای سال جاری، حدود ۵ میلیون دلار هزینه داشته و امسال هم برای ادامه ساخت آن، ۱۷ میلیون دلار اختصاص داده شده است. با این اوصاف هنوز زمان قطعی پایان این پروژه مشخص نشده است! تئاتر کمدی موزیکال دولتی آذربایجان که آخرین بار در سال ۲۰۰۱ تحت بازسازی قرار گرفته بود، در سال ۲۰۱۱ مورد بازسازی مجدد قرار گرفت. بودجه اولیه این بازسازی، تقریبا ۲۱ میلیون دلار بود که دولت به دلیل کافی نبودن این مبلغ، برای سالجاری هم حدود ۳۰ میلیون دلار، برای این کار اختصاص داد.
همچنین طبق اظهارات رسمی ابراهیم غفاراُف رایزن سفارت جمهوری آذربایجان در ایران، دولت این جمهوری چندصد میلیون دلار، برای برگزاری برنامه یوروویژن هزینه کرده و حتی مقرر شده است که برای برگزاری مطلوب این برنامه، خیلی از منازل مسکونی مصادره و تخریب شوند. (البته آمارهای غیررسمی میزان این هزینه را میلیاردی ذکر می کنند.) خیلی از ناظران معتقدند هزینه زیاد و غیرقابل توجیه این پروژه ها، به دلیل حجم اختلاس زیادی است که به دست افراد وابسته به ابوالفضل قارایف وزیر فرهنگ و توریسم جمهوری آذربایجان و از نزدیکان شخصی مهربان علیوا، صورت می گیرد.
سوءاستفاده مالی و فرهنگی دامادِ علی اُف
امیل آقالاروف، داماد الهام علی اُف رئیس جمهوری آذربایجان است. امیل آقالاروف فرزند آراز آقالاروف، از یهودیان آذری مقیم روسیه است. وی بخش های حاصلخیز کشاورزان روستاهای اطراف باکو را، به کمک حاکمیت غصب کرده و به ساخت و ساز مراکز توریستی و خدماتی، در آنها رو آورده است. ساخت هتل در نارداران هم نمونه یکی از این اقدامات آقالاروف است.
اختلاس سرسام آور دختران رئیس جمهور آذربایجان در منطقه داش کسن
روزنامه نگار آذربایجانی خدیجه اسماعیل اوا، افشاگری های زیادی در مورد تجارت در خانواده الهام علی اُف انجام داده است. مدتی قبل، آخرین تحقیق خانم اسماعیل اوا منتشر گردید و البته قابل ذکر است که از همان زمان، که نوشته های وی انتشار یافت، شانتاژهای زیادی برضد او صورت گرفت و او را تهدید کردند که تصاویر خصوصی اش در سایت های اینترنتی منتشر خواهد شد! باتوجه به ادامه فعالیت وی، رسانه های نزدیک به دولت آذربایجان، تصاویر خصوصی او را در خروجی های خود قرار دادند! اما گزارش خدیجه اسماعیل اوا، در مورد زندگی پرتجمل دختران رئیس جمهور آذربایجان در منطقه داش کسن است، گزارشی از وضعیت مردم روستای چودارلی، که معادن طلا روستای شان را احاطه کرده و این که چه کسانی به کانون های طلا، دست یافته اند. در سال ۲۰۰۷، حق بهره برداری از معدن طلای چودار و پنج معدن دیگر، به شرکت آیمراک (شرکت بین المللی معادن آذربایجان با مسئولیت محدود) واگذار شد و دراین زمینه، باتوجه به اختیارات رئیس جمهوری، حق انعقاد قرارداد به عهده وزارت محیط زیست و منابع طبیعی سپرده شده است. باآنکه حکومت، این کنسرسیوم را یک کنسرسیوم بریتانیایی، ژاپنی و پانامایی معرفی می کند، اما در آنجا هیچ نشانه ای از این کشورها نیست! شرکت آیمراک تن، یک نام صوری است و صاحبان آن، دختران رئیس جمهور هستند! بر مبنای قرارداد، شرکت آیمراک ۷۰ درصد سود معادن را تصاحب می کند و کشور آذربایجان، تنها ۳۰ درصد از آن معادن سهم می برد!
نام جعلی برای تأسیس سالن های ورزشی برای اختلاس بیت المال شیعیان
خدیجه اسماعیل اوا در آخرین تحقیق خود با عنوان: «اسرار سالن کریستال باکو»، در مورد شرکت هایی که در ساخت بنای سالن برگزاری مسابقات مشارکت کرده اند، فاش کرد که شرکت آزینکو، متعلق به خانواده رئیس جمهور است. بر مبنای اطلاعات رسمی، ۵/۹۷ درصد سهام شرکت آزینکو، متعلق به شرکت انتر انرژی است و سهامدار اصلی شرکت انتر انرژی، یعنی صاحب ۷۰ درصد سهام آن، آدور ام ام جی است. آدور ام ام جی، با آدرس کوچه هفت، صمد وورغون در باکو به ثبت رسیده است. این همان آدرسی است که به نام اعضای خانواده رئیس جمهوری، یعنی همسرش مهربان علیوا و دخترانش لیلا و آرزو هم در اسناد رسمی به ثبت رسیده است. بر این اساس، شرکت آزینکو متعلق به خانواده رئیس جمهوری است و دقیقا به همین سبب است که پروژه های بزرگ دولتی، به این شرکت واگذار می شود. در این زمینه میتوان از پروژه میدان دولت بایراغی هم نام برد. شرکت آزینکو همینطور صاحب پارک تکنولوژی سومقاییت است که ۱۷ کارخانه در آن واقع شده است. این اطلاعات در گزارش ششم آوریل ۲۰۱۲ وزارت مالیات، قید شده است.
رقاصی الهام علی اُف با ایبروگوندش خواننده مشهور ترکیه / پشتیبانی از همجنس بازان
الهام علی اُف در ابتدای ریاست خود، اساساً شخصی سیاسی نبود و در امور قمار و تجارت، فعالت داشت و به خاطر میل شدید به قمار، در بین اهالی معروف بود! در سال ۱۹۹۸ برای نخستین بار، نشریه «ایمپولس» که توسط محمد سلطان اُف چاپ می شد، تصاویری از رقاصی الهام علی اُف با ایبروگوندش خواننده مشهور ترکیه را، منتشر نمود و به همین دلیل، مدتی پس از کار برکنار شد! اصولاً الهام علی اُف شخصی سیاسی نبود. یک مرتبه در زمان ریاست حیدر علی اُف در استانبول، در کازینوی عمر لطفی توپال، به خاطر باخت کلان و ناتوانی از پرداخت پول به قماربازان، گروگان گرفته شد! پدرش حیدر علی اُف با اعزام هیئتی ویژه و پرداخت پول، موجبات آزادی الهام علی اُف را فراهم نمود. از طرف دیگر، در آن ایام، روزنامه ینی شفق ترکیه، خبر مقروض بودن الهام علی اُف به عمر لطفی توپال را، رسانه ای کرد که خاندان علی اُف را سخت آشفته کرد! با این همه بعدها، عمر لطفی توپال به دست اشخاص ناشناس (بخوانید مأموران اعزامی حیدر علی اُف) ترور شد! علاوه بر این، الهام علی اُف سابقه همکاری با مجله های مستهجن پلی بوی را، در کارنامه خود دارد. بدین جهت به عقیده مفسرین، پشتیبانی از همجنس بازان و کوشش برای برگزاری همایش جهانی همجنس بازان در باکو، ریشه در انحرافات اخلاقی وی دارد.
برگزاری فستیوال همجنس گرایان جهان در حوالی بارگاه قدسی حضرت بی بی رحیمه (س) خواهر امام رضا (ع)
جمهوری آذربایجان که تلاش زیادی برای ربودن گوی سبقت از مقام های رژیم اشغالگر قدس و دولت های هم پیمان غربی اش در اسلام زدایی و دین ستیزی دارد، در زمینه اشاعه هرزگی اخلاقی و ولنگاری جنسی هم تلاش زیادی به خرج می دهد، که جدید ترین نمونه آن، افتتاح مجتمع به اصطلاح ساحلی- تفریحی نسیم دریا، به منظور برگزاری انواع برنامه های فساد، در جوار یکی از مهم ترین کانون های مذهبی این کشور است. به گزارش رسانه ها، این مجتمع در شهر نارداران و حوالی بارگاه قدسی حضرت بی بی رحیمه (س) خواهر امام رضا (ع)، با سرمایه گذاری امیل آقالاروف داماد رئیس جمهوری این کشور، راه اندازی شده و تدارک گسترده ای، همراه با صرف هزینه های هنگفت، برای برگزاری بزرگ ترین فستیوال همجنس گرایان جهان، به نام یوروویژن دیده شده است در باکو برگزار شد! جشنواره ای که خیلی از مردم مسلمان و شیعه جمهوری آذربایجان، انزجار خویش را از برگزاری آن اعلام نمودند.
دوستی علی اف با وزیر همجنس باز فرانسوی
فردریک میتران وزیر بدنام فرهنگ و ارتباطات فرانسه، به باکو سفر کرد و در عالی ترین سطح، از وی استقبال و پذیرایی شد! دیدارهای جداگانه میتران با رئیس جمهور آذربایجان و همسر وی و انتشار تصاویر آنها تأییدکننده کوشش حکام باکو، برای گرامیداشت این «آقای بدنام» است! میهمان مقامات باکو، فردی است که بعنوان یک هنرپیشه و فیلمنامه نویس، سابقه اخلاقی بسیار منحطی از خود به جای گذاشته است. فردی که با رانت عمویش فرانسوا میتران (رئیس جمهوری فرانسه از ۱۹۹۵-۱۹۸۱)، در عرصه سیاست فرانسه عنوان شد و اعتراف های وی در کتاب زندگینامه خودنگاشته اش، به نام «زندگی بد»، که یکی از پرفروش ترین کتاب های سال ۲۰۰۵ بود، حاشیه های زیادی به دنبال داشت. وی در این کتاب، به اعتیادش به بهره جویی جنسی از کودکان تن فروشی پسر در تایلند، با پرداخت پول، اشاره صریح کرده و به عرضه توصیفات شیطانی، از این عمل شنیع پرداخته است.
مارین لوپن عضو ارشد جبهه ملی فرانسه و نماینده وقت پارلمان اروپا و رهبر فعلی جبهه ملی فرانسه، پنج سال بعد از انتشار این کتاب (پنجم اکتبر ۲۰۰۹)، در یک برنامه تلویزیونی، بخش هایی از این کتاب را خواند و فردریک میتران را، به سوءاستفاده جنسی از کودکان و اقدام به عمل غیرقانونی با گردشگری جنسی متهم کرد. ابتکار لوپن با پیگیری سایر رسانه ها هم همراه و ماجرا برای دولت سارکوزی، عملاً به یک رسوایی بزرگ تبدیل شد! اما با وجود اعتراض های گسترده به این وزیر فاسد، فردریک میتران با عرضه توجیهاتی از این قبیل که تمام افرادی که با وی رابطه داشته اند در فاصله سنی پنج سال با او بوده اند، ضمن انکار نکردن تمایلات و سوابق همجنس گرایانه و هرزگی های اخلاقی اش تلاش کرد از بار افترا بهره کشی جنسی از کودکان، شانه خالی کند و بخشی از نوشته های خود در زندگینامه اش را، تخیلی بخواند! البته باآنکه بی بی سی هم به کمک وزیر فاسد آمد و زندگینامه وی را، رمان بیوگرافیک قلمداد کرد و بدین سان با حمایت تمام عیار بعضی از رسانه های جهانی و البته پشتیبانی دوست نزدیک و معلوم الحالش کارلا برونی و همسر وی نیکلای سارکوزی، توانست بعنوان وزیر فرهنگ فرانسه به یک حیات سیاسی نباتی ادامه دهد.
با این همه، اما تمام این نشیب و فرازها، به بازیافتن آبروی رفته وی در نزد افکار عمومی، منجر نشد و جهانیان، وی را فردی دانستند که علناً همجنس گرا است و دست کم تراوش های ذهن منحرف وی، بهره کشی جنسی از کودکان را می ستاید. او سفر به باکو را، عرصه ای مناسب برای نشان دادن عدم انزوای جهانی اش، حتی در کشوری که اغلب جمعیت آن مسلمان هستند، ارزیابی می نماید و از این سفر بسیار خرسند است.
قتل خبرنگاران افشا کننده فسادهای خانوادگی و دولتی
سردبیر نشریه مانیتور که هر از گاه اخبار فساد گسترده دربار و دولت الهام علی اُف را منتشر می کرد، در مقابل منزل خود در باکو با گلوله ای که به دهانش شلیک شد، به قتل رسید و هیچگاه قاتل او هم پیدا نشد! پیام این ترور خشن، این بود که هر خبرنگار و روزنامه نگاری، که در مخالفت با دربار و دولت الهام علی اُف دهان باز کند، دهانش با گلوله بسته خواهد شد!
ویکیلیکس بانوی ثروتمند آذربایجان را معرفی کرد
مهربان علیوا که ثروت زیادی را برای خود به هم زده است و در کنار کارهای تجاری و سیاسی اش، کارهایی مانند افتتاح مدرسه و بیمارستان هم انجام می دهد که او را بعنوان یک خیر هم معرفی کرده است.
طبق اسناد انتشار یافته از دیپلمات های سفارت آمریکا گفته اند صورت مهربان علیوا به خاطر انجام عمل های زیبایی و بوتاکس های زیاد، هیچ حالتی ندارد. در تصاویر روزنامه ها یا در تلویزیون و حتی از تصاویری که از وی در زندگی شخصی اش منتشر می شود، نمی شود تشخیص داد که او عصبانی است یا خوشحال، متعجب است یا ناراحت! اخیرا عکسی در ارتباط با حدود ۳۰ سال قبل از وی انتشار یافته است.
مهربان علیوا کیست؟
مهربان علیوا نوه میرجلال پاشایی از روستای اندبیل خلخال است؛ میرجلال از نویسندگان به نام و صاحب سبک آذربایجان و دارای دکترای زبان شناسی است و بیشتر از ۷۰ جلد کتاب و داستان های کوتاه نوشته است. فرزند میرجلال، حافظ پاشایف، نخستین سفیر جمهوری آذربایجان در ایالات متحده، عموی مهربان علیوا بود و پدر مهربان علیوا، عارف پاشایف هم رئیس آکادمی ملی حمل و نقل هوایی در باکو بود. مادرش آیدا ایمان قلیوا یک زبان شناس برجسته به حساب می آید.
سرگئی مارکوف رئیس انستیتوی پژوهش های سیاسی روسیه به اسپوتنیک گفته است که الهام علی اف به خاطر ترس از کودتای احتمالی تشکیلات فتح الله گولن در جمهوری آذربایجان، همسرش مهربان علیوا را بعنوان معاون اول ریاست جمهوری آذربایجان انتخاب نمود.
گفتنی است همان گونه که پیشبینی می شد، الهام علی اف رئیس جمهور آذربایجان در ادامه تلاش ها برای تثبیت قدرت خاندان خود، در یک اقدام تأمل برانگیز همسرش مهربان علیوا را به سمت معاون رئیس جمهوری منصوب نمود. این سمت از سپتامبر ۲۰۱۶ و به دنبال همه پرسی تغییر قانون اساسی جمهوری آذربایجان برای ایجاد این جایگاه و افزایش دوره ریاست جمهوری به هفت سال بوجود آمد و در صورتیکه رئیس جمهور نتواند مسؤولیت های خویش را انجام دهد اختیارات و وظایف رئیس جمهوری به معاون اول منتقل می شود.
نهاد ریاست جمهوری آذربایجان در تسخیر تشکیلات فتح الله گولن قرار دارد و آنها از عمق نفوذ بالایی در این نهاد برخوردار می باشند و خیلی از لابی های بین باکو و آنکارا پیش از کودتای نافرجام ۱۵ جولای ترکیه در دست آنها بود و آنها یکی از شاخه های قدرت در سازمان امنیت آذربایجان بودند که پرونده سازی هایی مانند پرونده حاج طالع باقراف با عاملیت آنها رخ داده است.
چنین نفوذ گسترده ای در درون حکومتی که خودش هم فساد عظیم سیاسی و اقتصادی را در درون خود قبول دارد و چیزی غیرقابل کتمان است، یعنی حجم عظیمی از اطلاعات که هر کدام از آنها می تواند برای خاندان حاکم اذیت کننده باشد.
الهام علی اف از وجود عناصر تشکیلات گولن در درون ساختار حکومت خود چندان راضی نبوده است چون که کرملین از حضور آنها ناخرسند است برخلاف همسرش مهربان علیوا که با جماعت گولن سر و سری دارد و می خواهد برای چند سال آینده پله های لازم برای ریاست جمهوری خود و سرنگون کردن همسرش را پیگیری کند.
الهام علی اف جرئت لازم برای آغاز موج پاک سازی حاکمیت از عناصر گولن را مانند آنچه اردوغان در پیش گرفت، ندارد، علت این مساله می تواند وجود اسنادی باشد که در دست جریان گولن ضد علی اف است و میزان ضربه ای که این جریان می تواند به خاندان حاکم وارد کند.
(مهربان عارف قیزی علیوا (به ترکی آذربایجانی): Mehriban Arif qızı Əliyeva) زاده ۲۶ ماه آگوست ۱۹۶۴ در باکو، رئیس فعلی بنیاد حیدر علی اف (از سال ۲۰۰۴)، معاون اول حزب آذربایجان نوین (حزب حاکم جمهوری آذربایجان)، سفیر حسن نیت یونسکو و آیسسکو و همینطور نماینده پارلمان (از سال ۲۰۰۵)، از خانواده پاشایف یکی از پرنفوذترین خانواده های جمهوری آذربایجان پس از فروپاشی است.
حافظ پاشایف، نخستین سفیر جمهوری آذربایجان در ایالات متحده آمریکا عموی وی، پدرش عارف پاشایف هم رئیس آکادمی ملی حمل و نقل هوایی در باکو بود. علیوا بعد از اتمام دوره متوسطه در سال ۱۹۸۱ میلادی، در تاریخ ۲۲ دسامبر ۱۹۸۳ با الهام علی اف فرزند حیدر علی اف ازدواج کرد. وی تحصیلاتش را در دانشگاه علوم پزشکی باکو ادامه داد. سپس از آکادمی سچنوف مسکو در رشته پزشکی به سال ۱۹۸۸ دانش آموخته شد. پایان نامه وی در زمینه جنبه های اخلاقی قتل از روی ترحم نوشته شده است.
وی بیشتر در عرصه فرهنگی فعال بوده است و همواره وجهه مدرنیته و اروپایی شده جمهوری آذربایجان در غرب شمرده می شود. وی تابحال توانسته باتوجه به لابی گری های متعدد و صرف هزینه های کلان در غرب، عناوینی همچون جایزه لژیون دونور بالاترین نشان کشور فرانسه در سال ۲۰۱۱ و مدال موتسارت یونسکو را در سال ۲۰۱۰ به سبب تقویت گفتگوی فرهنگی از یونسکو دریافت کند. همینطور برگزاری اولین دوره مسابقات اروپایی در باکو در سال ۲۰۱۵ و یوروویژن ۲۰۱۲ باکو در نتیجه کارهای و لابی گری های وی بوده است. برگزاری پنجمین دوره مسابقات همبستگی اسلامی به مهربان علیوا محول شده است. به نقل از لس آنجلس تایمز، مهربان یکی از فاکتورهای مهم در موفقیت شوهرش و بانفوذترین فرد بر تصمیمات رئیس جمهور است.
مهربان و الهام صاحب سه فرزند هستند، دو دختر به نامهای لیلا (متولد ۱۹۸۵ در مسکو)، آرزو (متولد ۱۹۸۹) و پسری به نام حیدر (متولد ۱۹۹۷). در میان فرزندانش، لیلا علیوا رئیس هیئت تحریریه مجله مد و لایف استایل باکو را که توسط تاجر آذربایجانی روس به نام آراز آقالاروف منتشر می شود، بر عهده دارد و با پسر آراز، امین آقالارف خواننده و تاجر آذربایجانی روس ازدواج کرده است و معروف ترین چهره خانواده پس از مادرش شمرده می شود. وی هم در عرصه فرهنگی فعال است و تلاش می کند که چهره جمهوری آذربایجان را در نشریات و رسانه های خارجی، کشوری مدرن و غربی جلوه دهد.
بر اساس اسناد دیپلماتیک آمریکا که ویکی لیکس سال قبل منتشر نمود مهربان علیوا با وجود این که نماینده پارلمان است، دانش سیاسی اندکی دارد. او همین طور بعنوان فردی در داخل و خارج از کشور شهرت یافته که به زندگی لوکس و غربی علاقمند است. جراحی های زیبایی وی بر روی صورت و بدنش در منطقه قفقاز هم زبانزد است. همینطور با انتشار اسناد پاناما نام مهربان، لیلا، آرزو و حیدر، همسر و فرزندان الهام علی اف، رئیس جمهور آذربایجان بعنوان شرکای چند بنگاه برون مرزی دیده می شود؛ شرکت هایی صوری که سه پوشش حفاظتی بر ثروت آنها کشیده اند. بر طبق این اسناد، فاضل ممدوف، وزیر وقت دارایی، شرکت آتا هلدینگ را تأسیس و خانواده علی اف را هم در آن سهیم می کند. شرکت آتا هلدینگ در قسمت های صنایع نفت و گاز، ساختمان سازی، بانک آذربایجان، معادن و شرکت ارتباطات فعالیت دارد و سرمایه آن بیشتر از ۴۸۰ میلیون دلار است. طبق نامه ای که در سال ۲۰۱۰ به دفتر وکالت موساک فونسکا در پاناما ارسال شده ۵۱ درصد سهام شرکت آتا هلدینگ در اختیار شرکتی به نام Hughson Management است که نام رؤسای این شرکت افرادی به نام آرزو و لیلا علی اف قید شده است.
همچنین الهام علی اف، رئیس جمهور آذربایجان در سال ۲۰۰۷ کنسرسیومی شامل ۶ معدن طلا واقع در غرب این کشور را به شرکتی در بریتانیا و سه شرکت برون مرزی اهدا کرد که سهامدار اصلی همه این شرکت ها دختران رئیس جمهور آذربایجان هستند. لیلا و آرزو علیوا، ۴۵ درصد از سهام شرکت لاندکس ریسورس اس ای و ۱۱ درصد از سهام گلوبلکس اینترنشنال را در اختیار دارند که در مجموع معادل ۵۶ درصد سهام معادن طلای آذربایجان است.

1401/12/06
13:52:46
5.0 / 5
432
تگهای خبر: انتشار , اهدا , بیمه , تئاتر
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۶ بعلاوه ۴
کادو

كادو دونی

فروش انواع کادو

kadodooni.ir - حقوق مادی و معنوی سایت كادو دونی محفوظ است