مدیر بخش موسیقی و شعر جشنواره چندرسانه ای میراث فرهنگی:

لازم است میراث فرهنگی به مردم شناسانده شود

لازم است میراث فرهنگی به مردم شناسانده شود به گزارش کادو دونی، مدیر بخش موسیقی و شعر سومین جشنواره بین المللی چندرسانه ای میراث فرهنگی اظهار داشت: در دنیای مدرن و پرترافیک امروز ضروری است میراث فرهنگی به مردم شناسانده شود. موسیقی و نماهنگ می تواند میراث فرهنگی را به مردم بشناساند.


به گزارش کادو دونی به نقل از ایسنا، سید حمیدرضا حسینی، مدیر بخش موسیقی و شعر سومین جشنواره بین المللی چندرسانه ای میراث فرهنگی درباره ی این که این جشنواره چطور می تواند به درک بهتر مردم از میراث فرهنگی کمک نماید، اظهار داشت: جشنواره چندرسانه ای میراث فرهنگی یک فرصت فوق العاده است به جهت اینکه بتواند ظرفیت ها، منابع، فرصت ها و داشته های میراث فرهنگی ما را به مردم معرفی نماید و مردم را در تقدیر و صیانت و حتی توسعه این ها راهنمایی کند و از یاری آنها استفاده نماید. میراث فرهنگی نیاز به معرفی و شناساندن خصوصاً به نسل جدید دارد. گذشتگان ما با قسمتی از این ها آشنا بودند و شاید دوره و زمانه و فرصت مطالعه هم به آنها کمک می کرد، اما در دنیای امروز که خیلی فرصت ها کمتر است و ترافیک ها در زمان بیشتر است و بسیاری از ما و فرزندان ما درگیر روزمرگی ها هستیم، لازم است که این ارزش ها و ظرفیت ها در عرصه های مختلف شناسانده شوند.
او افزود: میراث فرهنگی بخش های زیادی دارد، بخشی که ما به آن خدمت می نماییم، میراث شنیداری یعنی موسیقی و آواهاست. قسمتی از آن میراثی است که در ابنیه، میراث تاریخی، لباس ها، گویش ها، زبان ها در قالب نماهنگ معرفی می شود. پس جشنواره میراث فرهنگی که روی ساختارهای مختلف رسانه ای متمرکز شده است می تواند بهترین مبلغ و مروجی باشد که ظرفیت ها را نشان دهد و در کنار آن آثاری که انتخاب می شوند، چه در مرحله اولیه و چه در مرحله نهایی در رسانه های مختلف پخش خواهد شد و در دسترس مردم قرار می گیرد. این کار چند مزیت دارد؛ اول این که در محتوای این آثار ما میراث فرهنگی را به خوبی می بینیم، می شنویم و درک می نماییم و دوم این که تولیدکنندگان و هنرمندان هم تشویق می شوند که باز هم به این سمت بیایند و در میان مشاغل و حوزه های مختلف کاری که دارند به این میراث باارزش بپردازند و بتوانند آثاری تولید کنند که هم برای مخاطب داخل کشور و هم مخاطب خارج از کشور، هم برای امروز و هم برای آینده، دیدنی، شنیدنی و آموزنده باشد.
حسینی در ارزیابی آثار راه یافته به بخش شعر و موسیقی اظهار داشت: مجموعا پس از فراخوانی که برای بخش شعر و موسقی و نماهنگ انتشار یافت، ۵۰۰ اثر از نقاط مختلف کشور به دبیرخانه جشنواره رسید. ما یک غربالگری اولیه انجام دادیم و آثاری که به لحاظ موضوعی و مفهوم به موضوع میراث فرهنگی مرتبط می شد و از یک سطح و تراز اولیه و لازمه ای برخوردار بود، غربال کردیم، در یک شورایی با حضور کارشناسان شعر، موسیقی، نماهنگ، رسانه و میراث فرهنگی به ۲۰۰ قطعه رسیدیم و در مرحله بعد ۵۴ برگزیده شد که توسط اساتید باارزش حوزه شعر آقای ساعد باقری، استاد سهیل محمودی و استاد عبدالجبار کاکایی و در عرصه موسیقی توسط آقایان احمد صدری، حسام الدین سراج و رهبر ارکستر ملی آقای همایون رحیمیان و نهایتاً در عرصه نماهنگ که آثار ترکیبی شعر، موسیقی و تصویر است با آقای مناجاتی آثار را داوری خواهیم کرد. در هر سه بخش برگزیدگانی را در عرصه شاعری، آهنگ سازی، تنطیم کنندگی، خوانندگی، کارگردانی، نماهنگ، تدوین و سناریو به جشنواره معرفی می نماییم و ان شاءالله در اختتامیه جشنواره از این هنرمندان تقدیر می شود.
مدیر بخش موسیقی و شعر سومین جشنواره بین المللی چندرسانه ای میراث فرهنگی درباره ی سطح آثار و نقاط ضعف و قوت آنها اظهار داشت: امسال نخستین سالی است که حوزه شعر و موسیقی به جشنواره چندرسانه ای وارد شده است و برای نخستین سال هم از نظر کمیتی آثار زیادی داشتیم و هم از نظر کیفی به شکلی که من در جلسات داوری وجد اساتید و کارشناسانی که در تراز فوق عالی هستند، از شنیدن اشعار و موسیقی ها و دیدن نماهنگ ها می بینم.
او افزود: عزیزانی که اسم آوردم و قبول زحمت کردند که در این جشنواره مسئولیت داوری را به عهده بگیرند، از هنرمندان و پیشکسوتان و اساتیدی هستند که سال ها و دهه ها در عرصه های مختلف تجربه دارند. اساتیدی که قلم زدند، داوری و کارشناسی کردند، آفرینش هنری داشتند و کاری که مورد قبول و پذیرش و پسند این اساتید قرار گیرد، اساسا از یک سطح کیفی بالایی برخوردار خواهد بود. البته در سالهای بعد پیش بینی من این است که به لحاظ موضوعی آثار خیلی بیشتر به موضوع میراث فرهنگی نزدیک خواهد شد و در جزییات و حوزه های مختلف میراثی ریز خواهد شد و آثار متنوعی خواهیم داشت. با استمرار جشنواره و با همت عزیزانی که در دبیرخانه جشنواره فعالیت دارند و وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اساسا به لحاظ کمیت و کیفیت پیشرفت خواهد داشت و آثار بهتر، هنرمندان جدیدتر و تاثیرات بیشتری را شاهد خواهیم بود.
وی گفت: انتظار می رود این جشنواره مستمر باشد، دبیرخانه ثابت سالانه داشته باشد، سیاستگذاری جشنواره از سال قبل مشخص شود و به هنرمندان هم اعلام گردد. من به عنوان یک شاعر وقتی می خواهم شعر بنویسم، اگر بدانم رسانه ای که این شعر را پخش می کند، مخاطبی که این شعر را می شنود و موضوع و ساختاری می خواهم که برمبنای آن اثر را طراحی و تولید کنم، شناسایی کنم و تشخیص و آگاهی بهتری داشته باشم، حتما محصولی که تولید می شود، هم مورد توجه مخاطب قرار می گیرد و هم رسانه برای پخش بهتر استقبال می کند.
حسینی اظهار داشت: در عرصه موسیقی شنیدن یک اثر برای یک دفعه یا دو بار عادی است، اما زمانی یک اثر به دل مردم می نشیند که بارها تکرار شود. تکرار یک اثر هم در رادیو و تلویزیون و رسانه های مجازی و سکوهای مختلف. آنجاست که یک اثر موفق می تواند تاثیر بگذارد، دیده و شنیده شود و و فراتر از آن مفهوم را منتقل کند و می تواند یک بنای تاریخی یا یک فرهنگ و سنت را به خوبی به مردم نشان دهد.
سومین جشنواره بین المللی چندرسانه ای میراث فرهنگی با شعار «ایران ما، میراث ما؛ میراث ما، ایران ما» ۱۵ تا ۱۸ آبان ماه، به دبیری علیرضا تابش از طرف وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و به میزبانی استانداری فارس، در شیراز برگزار می گردد.



منبع:

1403/08/12
09:52:36
5.0 / 5
196
تگهای خبر: انتشار , تصویر , تولید , جشن
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۱ بعلاوه ۵
کادو

كادو دونی

فروش انواع کادو

kadodooni.ir - حقوق مادی و معنوی سایت كادو دونی محفوظ است