انتشار شعرهای عاشورایی در صهبای آگاهی

انتشار شعرهای عاشورایی در صهبای آگاهی به گزارش کادو دونی، «صهبای آگاهی» اثر محمود معصومی همراه گزیده اشعار عاشورایی طلوعی گیلانی منتشر گردید.


به گزارش کادو دونی به نقل از ایسنا، این کتاب در ۲۷۶ صفحه از جانب نشر نیستان منتشر و روانه بازار کتاب شده است.

محمود معصومی نویسنده کتاب انگیزه اصلی خود از تألیف این کتاب را در پیش گفتار چنین بیان می کند: «حدود بیست و چند سال پیش بود که نسخه ای خطی از یکی از دوستان از عارف عامل سالک شیخ علی اکبر طلوعی گیلانی اشکوری به دستم رسید که مکرراً آنرا مطالعه کردم. ایشان از منظر عرفانی با بیان حماسی، جریانات عاشورا را توصیف کرده اند و همچنین در توصیف و مدح حضرت ختمی مرتبت رسول اکرم (ص) و امیرالمومنین حیدر کرار (ع) و سایر ائمه سلام الله علیهم اشعار زیبایی نگاشته اند.
حیفم آمد که این اشعار نغز و زیبای عرفانی در دسترس علاقه مندان و عاشقان دربار حق و بارگاه استغنا قرار نگیرد. بنابراین مصمم شدم با افزودن پاورقی در توضیح واژه های ناآشنا و توضیحات مختصر در مفاهیم و عبارت ها، این مجموعه پرارزش را منتشر سازم و در اختیار علاقه مندان قرار دهم. تاچه قبول افتد و چه در نظر آید. اصل دیوان آقای طلوعی همانطور که اشاره شد غیر از مدح چهارده معصوم و خاندان پیامبر اکرم (ص)، شامل اشعاری در مورد شخصیت های واقعه کربلا، جناب علی اکبر (ع) و حضرت قاسم (ع) و بخصوص نور مطهر، صدیقه ارشد زینب کبری (س)، روضه ها و مرثیه ها می باشد که نهایتا با شعری در مدح امام العصر و زمان، حجه ابن الحسن العسکری (عج) تمام می شود. حدود ۱۵۰ قطعه شعر در ترکیب ها و صنایع مختلفی سروده شده است. چون اصل کتاب چاپی در دسترس نبود، بنابراین از نسخه خطی که به دستم رسیده بود با اعمال تصحیحاتی بهره گرفتم. حدود ۴۰ قطعه از این اشعار انتخاب و تصحیح و تنظیم گردید. این اشعار در ۱۲ قسمت یا فصل قرار داده شد و در شروع هر فصل به تناسب مبحث شعر تعلیقاتی اضافه شده است. در این متون بر حسب مبحث تحلیلی از مفاهیم مختلف از دیدگاه قرآن و ائمه و بزرگان عرفان بخصوص اشعاری از حافظ، مولانا، شیخ محمود شبستری و سایر عرفا عرضه شده است. به جز موارد فوق گاهی قطعه شعری مانند غزل یا قصیده یا مثنوی هم به تناسب مبحث در جای خود از شعرای فوق اضافه شده است.»


مرحوم آقای علی اکبر طلوعی گیلانی فرزند آقای علی اکبر اشکوری در تاریخ ۱۲۶۴ شمسی در اشکور متولد گردید. در ایّام خردسالی دارای ذکاوت بی بدیل و قریحه سرشار بود. به مقتضای ذوق وافری که به فراگرفتن علوم دینی نشان می داد عمر گرامی خویش را به تحصیل علوم و اکتساب معارف الهیه و تعلیم فقه و اصول و منطق و حکمت و مبادی آنها از صرف و نحو و معانی، بیان و لغت و تفسیر و درایه و رجال صرف نمود. از سن ۱۲ سالگی به مدت هفت سال در مدارس گیلان به تحصیل اشتغال داشت. وی برای تکمیل دوره استادی و مرتبه اجتهاد به حوزه علمیه نجف اشرف مسافرت نمود و در محضر درس حجج اسلام و مراجع تقلید (محقق نائینی و عراقی) دوره خارج را به اتمام رسانید و واجد مرتبه اجتهاد گردید.
مرحوم طلوعی بعد از سه سال توقف در مرکز علمی نجف اشرف و مجاورت معدن علوم الهی علی (ع) برای ایفاء وظیفه و ارشاد آنام و نشر احکام مقدس اسلام به ایران مراجعت کرد و در رحیم آباد اشکور به ترویج دین مبین پرداخت.»




منبع:

1403/04/26
12:29:05
5.0 / 5
218
تگهای خبر: انتشار , تولد , زیبایی , شعر
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۹ بعلاوه ۱
کادو

كادو دونی

فروش انواع کادو

kadodooni.ir - حقوق مادی و معنوی سایت كادو دونی محفوظ است