قاسمی پور مطرح كرد؛

درهم آمیختگی خاطره و تاریخ شفاهی لطمه است

درهم آمیختگی خاطره و تاریخ شفاهی لطمه است به گزارش کادو دونی، محمد قاسمی پور اظهار داشت: امتزاج و درهم آمیختگی خاطره و تاریخ شفاهی از لطمه های جدی حوزه تاریخ شفاهی است.



به گزارش کادو دونی به نقل از مهر، اولین جلسه علمی تخصصی تاریخ شفاهی با هدف بررسی لطمه ها و چالش تاریخ شفاهی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس روز گذشته سه شنبه ۲ خرداد در سالن قصر شیرین موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس برگزار گردید.
غلامرضا عزیزی در ابتدا این جلسه اظهار داشت: تاریخ شفاهی به جنگ باز می گردد و از دهه هشتاد به سرعت زیادی آغاز به رشد کرد. به مرور افراد و سازمان ها علاقمند شدند و هر چیزی با عنوان تاریخ شفاهی همچون تاریخ شفاهی سینما، بیرون آمد و موجب شد نوعی گُم شده گی در این عرصه به وجود بیاید. تعدد مرکز تاریخ شفاهی، همه گیری و سری سازی، نبود وحدت رویه در انجام پروژه های تاریخ شفاهی، جناح گرایی و سیاست زدگی و تأثیر وقایع روز و فرد محوری و اعمال سلایق مدیریتی از لطمه ها و چالش های این حوزه است.
وی رعایت نشدن حق مصاحبه شونده به عنوان صاحب اثر رعایت و نداشتن آموزش دانشگاهی تاریخ شفاهی حتی در رشته های تاریخ را از لطمه ها و چالش های دیگر این حوزه بیان کرد و اظهار داشت: هم افزایی، استاندارد سازی و آموزش در عرصه مصاحبه، متن و تدوین و نقد می تواند راه حل خوبی در مقابل لطمه ها و چالش های تاریخ شفاهی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس باشد. نقد اثر بزرگ ترین کاری است که برای رشد دادن و جلو بردن کار می توان انجام داد.
در ادامه این جلسه محمد قاسمی پور اظهار داشت: همیشه اهتمام کردم برای دوستانی که ادبیات پایداری کار می کنند، نقش مشاور و همراه داشته باشم. باید برای ادامه تاریخ شفاهی نقشه راه داشته باشیم. روش برخورد و مواجه سازمان ها و نهادها نشان داده است که درک همه ما از تاریخ شفاهی نادرست می باشد و کامل نیست، ما به یک درک مشترک در این عرصه نرسیده ایم.
وی اضافه کرد: تاریخ شفاهی در عمر کمتر از یک قرن خود به عنوان رشته بین تاریخی بوده و جز کسانی که تاریخ می خوانند کسی به آن اقبالی نشان نداده است. تاریخ شفاهی در ذات خودش روش تحقیق و پژوهش است، اما ما توقع داریم در نقش گونه و قالب ادبی برخورد کند. تاریخ شفاهی حفظ و ثبت و ضبط از آن چیزی می باشد که در خطر مرگ است.
محمد قاسمی پور افزود: تاریخ شفاهی اساساً خاصیت موزاییکی و پازلی دارد، باید روی یک موضوع با افراد مختلف از زوایای گوناگون و متفاوت گفت و گو شود، اما ما این خاصیت پازلی تاریخ شفاهی را به فرد محور بودن تبدیل نموده ایم. امتزاج و درهم آمیختگی خاطره و تاریخ شفاهی از لطمه های جدی این حوزه است. خاطره یک چیز است و تاریخ شفاهی چیز دیگری. ما در ورود به موضوع و سوژه با مشکلاتی همچون اعمال سلیقه، رقابت، فقدان اخلاق و عدم رعایت حقوق رنج می بریم.


منبع:

1402/03/03
14:13:00
5.0 / 5
421
تگهای خبر: آموزش , ادبیات , استاندارد , تخصص
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۴
کادو

كادو دونی

فروش انواع کادو

kadodooni.ir - حقوق مادی و معنوی سایت كادو دونی محفوظ است