تخریب بخش هایی از باغ تاریخی فواره در بجنورد

تخریب بخش هایی از باغ تاریخی فواره در بجنورد به گزارش کادو دونی، خراسان شمالی مدیرکل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری خراسان شمالی اظهار داشت: بخش هایی از باغ فواره در بجنورد توسط ارتش تخریب شد.


علی مستوفیان در گفت و گو با ایسنا، اظهار نمود: آثار تاریخی باقیمانده در سطح شهر شامل آثار ثبتی و آثار واجد ارزش که هنوز در لیست آثار ملی کشور ثبت نشده اند، تک دانه هایی هستند که به شهرهای ما هویت می بخشند.
وی افزود: یکی از مباحثی که از گذشته تابحال درحال پیگیری آن بوده ایم، مبحث پادگان تاریخی «منطقه» است که هم اکنون در اختیار ارتش است. این پادگان تاریخی در یک باغ ایرانی به نام باغ فواره قرار دارد.
مستوفیان خاطرنشان کرد: باغ فواره متعلق به دوره قاجاریه است که در آن یک ساختمان تاریخی و مقابل ساختمان یک حوض قرار دارد.
وی اظهار داشت: در این باغ درخت های چنار خیلی قدیمی وجود دارد که البته برخی از این چنارها به هر علتی در گذشته خشک شده و برخی از آنها هم باردیگر رشد کرده اند.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه مساحت این باغ حدود ۱۰ هکتار است، اضافه کرد: حوض موجود در این باغ پابرجا بوده و فقط قسمت شمالی آن در گذشته تخریب شده که باید مرمت می شد و ساختمان موجود در آن هم وجود داشته که طی چند روز اخیر بخش هایی از آن تخریب شده است.

مدیرکل میراث فرهنگی خراسان شمالی در ادامه ضمن اشاره به اهمیت باغ های ایرانی و ثبت آنها در لیست جهانی یونسکو، اضافه کرد: وظیفه ذاتی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی توجه و محافظت از عناصر باقیمانده این باغ های ایرانی است.
وی در پاسخ به این سؤال که دلیل ارتش برای تخریب این ساختمان چه چیزی بوده است؟ اظهار داشت: ارتش نه اجاره برداشت، نه حفاظت را به میراث فرهنگی داده و نه پاسخی می دهد و ما هم علت این تخریب را نمی دانیم.
مستوفیان تصریح کرد: مکاتبات لازم به ارتش انجام شده بود که تا تعیین تکلیف مبحث مداخله ای انجام نشود اما حال متوجه شده ایم که بخشی از ساختمان تخریب شده است.
وی بیان نمود: ساختمان باغ فواره در دوره قاجار ساخته شده و ساختمان دیگر در دوره های مختلف ساخته شده است؛ در این محیط، باغ ارزشمندی از درختان چنار وجود دارد که می تواند بعنوان فضای فرهنگی برای عموم مردم استفاده گردد.
تخریب ساختمان باید با مجوز کمیسیون ماده ۵ صورت می گرفت

رشیدی معاون عمرانی استانداری خراسان شمالی هم در ادامه در گفت و گو با ایسنا، اظهار نمود: ارتش هنوز دلیلی برای تخریب بخشی از ساختمان مورد نظر اعلام نکرده و البته باید علل بر اساس قانون باشد.
وی تصریح کرد: اما مبحث اصلی، اینست که برای تخریب هیچ مجوزی گرفته نشده؛ چونکه برای تخریب ساختمان این مکان باید مجوز کمیسیون ماده ۵ دریافت می شد.
رشیدی تصریح کرد: تابحال جلسات گوناگونی برگزار شده که ساختمان ها و باغ تخریب نشود اما متوجه شده ایم که بخشی از ساختمان تخریب شده است.
وی خاطرنشان کرد: پیگیری ها در حال انجام می باشد که تخریب بیشتری در این محل صورت نگیرد.
این مقام مسئول اظهار داشت: امروز بازدیدی از محل صورت می گیرد تا از آخرین وضعیت تخریب اطلاعات لازم کسب شود.
به گزارش کادو دونی به نقل از ایسنا، پیگیری ها برای مصاحبه با سرپرست فرماندهی ارتش در خراسان شمالی انجام شد اما تا کنون به نتیجه نرسید.




منبع:

1401/09/30
13:02:17
5.0 / 5
512
تگهای خبر: رمان , صنایع دستی , فرهنگ , میراث فرهنگی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۴
کادو

كادو دونی

فروش انواع کادو

kadodooni.ir - حقوق مادی و معنوی سایت كادو دونی محفوظ است