سفیر ایران در یونسكو:
ایران باید در تولید اسناد بین المللی سهیم باشد
به گزارش كادو دونی سفیر و نماینده ایران در یونسكو تصریح كرد كه ایران باید در تولید اسناد بین المللی سهم داشته باشد.
به گزارش كادو دونی به نقل از ایسنا و به نقل از سایت رسمی سازمان اسناد و كتابخانه ملی، احمد جلالی (سفیر ایران در یونسكو) در نشستی كه با حضور اشرف بروجردی (رئیس سازمان اسناد و كتابخانه ملی ایران و رئیس كمیته ملی حافظه جهانی) و حجت الله ایوبی (دبیر كل كمیسیون ملی یونسكو) برگزار شد، در سخنانی اظهار نمود: ما باید با استفاده از ظرفیت علمی و كارشناسی اعضای اندیشمند كمیته حافظه جهانی كتابخانه ملی برای تدوین پیشنهادهای كاربردی در بخش مرتبط یونسكو استفاده نماییم.
او افزود: اینكه بعد از چند دهه توانسته ایم عضو شورای اجرایی یونسكو شویم فرصت مغتنمی است كه باید از آن برای حضور در تشكیل و تدوین اسناد اجرایی یونسكو بهره ببریم. اقدامات كارشناسی شده روی تمام بندهای عرضه شده توسط یونسكو و متقابلا تدوین پیشنهادات كمیته برای تولید اسناد اجرایی یونسكو كه توسط نماینده و سفیر دائم ایران در مقر این سازمان به آنها عرضه خواهد شد، نشان دهنده پشتوانه غنی اندیشه كمیته ملی حافظه جهانی برای حضور فعال در اسناد اجرایی یونسكو است.
جلالی با اشاره به اینكه «باید بیشتر از گذشته به جای فكر كردن به فرآورده، به فرآیند فكر كنیم»، اظهار داشت: با انجام روند صحیح تولید فرآورده و حضور فعال و دلالت درست ما در تصویب اسناد و دستورالعمل های یونسكو، این سنت بدبینانه و این سوءتفاهم كه در گذشته فكر می كردیم دستگاه های بین المللی بدون اذن برای ما نسخه می پیچند تا در امور ما دخالت كنند، هم مرتفع می گردد.
او تصریح كرد: با تدابیر و تعامل بیشتر و موثرتر بین كمیته ملی حافظه جهانی در سازمان اسناد و كتابخانه ملی ایران و كمیسیون ملی یونسكو ما خواهیم توانست در اصلاح آیین نامه ها و اسناد مهم یونسكو نقش جدی تری را ایفا نماییم.
همینطور اشرف بروجردی، رییس سازمان اسناد و كتابخانه ملی هم در این نشست تصریح كرد: تعامل بین كمیته ملی حافظه جهانی با كمیسیون ملی یونسكو باید تقویت شود. ما باید بتوانیم درباره شیوه نامه جدید پیشنهادی كمیته اجرایی یونسكو به صورت روشن اظهار نظر نماییم و موارد پیشنهادی و اصلاحی خویش را عنوان نماییم.
بروجردی اضافه كرد: كمیته حافظه ملی هم باید از ظرفیت طرح پیشنهاداتش در عرصه بین الملل به صورت مطلوب استفاده نماید. همینطور حضور حجت الله ایوبی در كمیسیون ملی یونسكو فرصت مناسبی را برای تعامل و همكاری با سازمان اسناد و كتابخانه ملی ایران فراهم نموده است.
حجت الله ایوبی، دبیر كمیسیون ملی یونسكو هم در سخنانی تصریح كرد: جلالی بعنوان سفیر ما در یونسكو صاحب اعتبار، تجربه و دانشی است كه در پیشبرد امور بسیار موثر است، اما ما در كمیسیون ملی یونسكو و عزیزانمان در كمیته ملی حافظه جهانی در تهیه بسته های پیشنهادی و خوراك فكری برای ایشان در خط مقدم، نباید غافل باشیم.
او اظهار داشت: همینطور باید از ظرفیت معاون رییس جمهوری و بزرگان علمی كمیته حافظه جهانی بهره بیشتری برد، چونكه تجمیع چهره های علمی در این كتابخانه می تواند كمك فكری شایانی برای ما باشد. این كمیته می تواند در جمع بندی برای پیشنهادات با نیروی كارشناسی خود یاری گر ما باشد.
***
به گزارش روابط عمومی سازمان اسناد و كتابخانه ملی ایران، سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی ملل متحد كه به صورت خلاصه یونسكو (UNESCO) نامیده می شود، یكی از سازمان های تخصصی وابسته به سازمان ملل متحد است كه در سال ۱۹۴۵ تشكیل شد. هدف این سازمان كمك به صلح و امنیت در جهان از طریق همكاری بین المللی در زمینه های آموزشی و علمی و فرهنگی و تربیتی به منظور افزایش احترام به عدالت و قانون مداری و حقوق بشر، بر پایه منشور سازمان ملل متحد است.
۱۹۵ كشور عضو یونسكو هستند. مقر آن در پاریس پایتخت فرانسه است و دفترهایی در كشورهای مختلف دارد.
كمیسیون ملی یونسكو در ایران بعد از پذیرش عضویت ایران در یونسكو، با تصویب مجلس شورای ملی وقت، در سال ۱۳۲۷ تشكیل شد. این اساسنامه بعد از پیروزی انقلاب اسلامی مورد تجدید نظر قرار گرفت و اساسنامه اصلاحی در هفده ماده و چهار تبصره بعد از تأیید شورای عالی كمیسیون، از جانب وزارت فرهنگ و آموزش عالی به هیئت دولت تقدیم شد و در بیست و نهم شهریور ۱۳۶۶ به تصویب رسید.
كمیته ملی حافظه جهانی كمیسیون ملی یونسكو به منظور شناسایی، حفاظت، كمك به دسترسی جهانی و افزایش آگاهی عمومی از میراث مستند ایران در سال ۱۳۸۴ شكل گرفت.
این كمیته با شركت نمایندگانی از سازمان های مختلف در سازمان اسناد و كتابخانه ملی ایران برگزار می گردد و الان ریاست آن بر عهده اشرف بروجردی است.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب