پیام وزیر فرهنگ برای درگذشت سیدجعفر حمیدی

پیام وزیر فرهنگ برای درگذشت سیدجعفر حمیدی به گزارش کادو دونی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پیامی درگذشت سیدجعفر حمیدی از استادان بنام زبان و ادبیات فارسی را تسلیت گفت.


به گزارش کادو دونی به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، در متن پیام تسلیت سیدعباس صالحی آمده است:

«انا لله و انا الیه راجعون

درگذشت استاد فرزانه، زنده یاد سیدجعفر حمیدی، که عمر پربرکت خود را صرف اعتلای زبان فاخر فارسی، ترویج ادب پارسی و تربیت شاگردان فهیم و ادب دوست کرد، اندوهی سترگ برای جامعه علمی، دانشگاهی و دوستداران فرهنگ ایران زمین بهمراه دارد.

آن مرحوم، از مفاخر علمی و از زمره معلمان عاشقی بود که ردپایی ماندگار در فرهنگ و آموزش ایران عزیز بر جای گذاشت.

اینجانب ضمن عرض تسلیت این ضایعه به خانواده محترم، شاگردان ایشان و اهالی فرهنگ و ادب، از درگاه حضرت حق، برای آن فقید سعید، علو درجات و برای بازماندگان، صبر و شکیبایی مسئلت می کنم.»
سیدجعفر حمیدی، استاد زبان و ادبیات فارسی، شاعر و نویسنده متولد سال ۱۳۱۵ در بندر بوشهر بود که شنبه، ۳۰ فروردین به دلیل بیماری و کهولت سن درگذشت.
او تحصیلات ابتدایی تا متوسطه را در بوشهر سپری نمود. بعد از آن بعنوان شاگرد اول دیپلم ادبی، بدون کنکور دوره لیسانس ادبیات فارسی را در دانشگاه شیراز گذرانید. حمیدی پس از پایان خدمت سربازی به تدریس در دبیرستان سعادت بوشهر مشغول شد.
وی در سال ۱۳۴۶ به تهران آمد و موفق به دریافت فوق لیسانس علوم تربیتی و روانشناسی شد. بعد از آن در سال ۱۳۵۵ دوره فوق لیسانس ادبیات فارسی را در دانشگاه تهران گذرانید. استاد حمیدی بعد از دریافت کارشناسی ارشد در رشته ادبیات، برای گذراندن دوره دکترا در همین رشته وارد دانشگاه فردوسی مشهد شد و در سال ۱۳۶۳، دکتری خویش را دریافت کرد.
این استاد دانشگاه و نویسنده جنوبی تا سال ۱۳۶۵ در وزارت آموزش و پرورش مشغول به خدمت بود و در این سال به وزارت علوم و دانشگاه شهید بهشتی انتقال یافت و در نهایت با درجه استاد تمام از دانشکده ادبیات فارسی این دانشگاه بازنشسته شد. او در زمینه شعر هم فعالیت داشت و به قول خودش تا پیش از سالهای ۱۳۴۰ شعر کلاسیک می سرود، ولی بعد از آن به شعر نیمایی هم گرایش پیدا می کند. حمیدی همینطور در زمینه کارهای پژوهشی هم فعالیتهای زیادی داشت و در خیلی از سمینارهای داخلی و هم کنفرانس هایی در آلمان، انگلیس، چین و فرانسه شرکت کرد.
«وصلت در سده تظلم»، «ابراهیم ابراهیم»، «از خون کبوتران»، «ابر باران بار»، «از سایه تا نشان»، «آینه شروه کسرایی»، «وزیرکشان»، «تاریخ نگاران»، «سعدی در کیش»، «تاریخ اورشلیم»، «آسیه ملکه مصر»، «بوشهر در مطبوعات عصر قاجار»، «بندر ریگ»، «فرهنگ واژه های بوشهری»، «سی بوشهر، همراه با گرگونامه»، «صد رباعی، صد غزل، صد دوبیتی»، « ۳۳ غزل عرفانی از فروغ بسطامی»، «داستان سیاوش (پژوهش)»، «مشاعره در طنز و اجتماعیات با عبدالحسین احمدی ری شهری»، «جانگدازان»، «ماشین نوشته ها»، «خاطرات علی اکبر خالصی و ایرج میرزا» و «شعر تعلیمی» همچون آثار اوست.




منبع:

1404/02/01
10:13:55
5.0 / 5
44
تگهای خبر: آموزش , ادبیات , تولد , شركت
این مطلب کادودونی را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۵
کادو
پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها

كادو دونی

فروش انواع کادو

کادو دونی، هدیه ای برای هر لحظه ، سورپرایزهای به یادماندنی

kadodooni.ir - حقوق مادی و معنوی سایت كادو دونی محفوظ است