مرور اخبار فرهنگ و هنر در هفته گذشته
داستان یک استخاره مدیریتی، حواشی سریال حسن فتحی و افشای یک راز در کاخ گلستان
کادو دونی: نگاه کارشناسانه به تبلیغ حاشیه ساز سریال حسن فتحی، آدرس غلط برای رفع مشکلات صنعت اسباب بازی و درهای بسته کانون پرورش فکری، تقلیل جشنواره مد و لباس فجر به یک گزارش عملکرد کمّی، ناگفته هایی از ثبت جهانیِ پرماجرای یک ساز، رازی که فرش های کاخ گلستان افشا کردند، 90 میلیارد تومان هزینه نمایشگاه قرآن کریم 1403، «هفتک»؛ چونکه نه؟! و... همچون اخبار این هفته فرهنگی هنری ایسنا بودند.
به گزارش کادو دونی به نقل از ایسنا، کارگردان «سوجان» در نشستی که در ایسنا برگزار گردید، به دشواری های ساخت این سریال تاریخی اشاره نمود که سه سال زمان صرف آن شده است. حسین تبریزی در عین حال اظهار داشت که تلاش نموده حق مطلب را در این سریال ادا کند و بر نقاط ضعف واقف است و آنرا امری بدیهی دانست.
پاسخ کنایه آمیز جبلی به شایعه دستگیری و استخراج رمزارز
رئیس سازمان صداوسیما درباره ی شایعه اخیر، بر اساس دستگیری اش به علت استخراج رمزارز در زیرزمین صداوسیما، این قبیل «دروغ پردازی ها» را جنگ روانی خواند.
ماجرای پخش صوت تهدیدآمیز از آنتن تلویزیون چه بود؟
برنامه «زمانه» با موضوع «کشتار دلسوزانه؛ با غذادهی به سگ های ولگرد» با پخش یک مکالمه تلفنی تهدیدآمیز روی آنتن همراه بود که در نوع خود اتفاقی کم سابقه به حساب می آید.
نگاه کارشناسانه به تبلیغ حاشیه ساز سریال حسن فتحی
حسن فتحی چند سالی را به کارگردانی سریال تاریخی «جیران» گذراند و بعد از فراز و نشیب های ابتدایی که این پروژه به لحاظ انتشار و مناقشه بر سر مالکیت ادبی هنری از سر گذراند، به ساخت «ازازیل» برای شبکه نمایش خانگی مشغول شد؛ پروژه ای که بااینکه هنوز زمان انتشارش مشخص نشده ولی حالا با حاشیه هایی از جنس دیگر روبه رو شده است.
ماجرای دولتی شدن یک جشنواره و درد ادامه دار صنعت اسباب بازی
اواخر دی ماه نهمین دوره از جشنواره ملی اسباب بازی برگزار می شود؛ جشنواره ای که به اذعان مدیر مجمع فعالان کودک و نوجوان با یک انحراف معیار قابل توجه از مقصود اولیه ایجاد خود فاصله گرفته است و حالا در یک فضای بی تفاوتی تبدیل به اتفاقی فقط حاکمیتی و دولتی شده است که در عمل با زیست بومِ صنعت اسباب بازی از زمین تا آسمان فاصله دارد.
آدرس غلط برای رفع مشکلات صنعت اسباب بازی و درهای بسته کانون پرورش فکری
مدیر مجمع فعالان کودک و نوجوان صنعت بازی و اسباب بازی را درحال گسترش معرفی می کند و معتقد می باشد که در این شرایط دیگر همه کارها برای رفع مشکلات در ید قدرت حاکمیت نیست، اما به زعم او کانون پرورش فکری و شورای نظارت بر اسباب بازی مقصر تعدادی از این چالش ها هستند؛ هرچند تاکید می کند نگاه فقط فرهنگی به اسباب بازی منطقی نیست و باید موضوعات فرهنگی و صنعتی را کنار هم در نظر گرفت تا بتوان به رفع چالش ها امیدوار بود.
تقلیل جشنواره مد و لباس فجر به یک گزارش عملکرد کمّی
عضو هیات مدیره انجمن طراحان لباس با انتقاد از عدم برنامه ریزی منسجم برای برگزاری جشنواره مد و لباس فجر، اظهار داشت: نمی شود جشنواره را هر زمانی از سال که خواستیم برگزار نماییم و با تغییر متوالی در سیاستگذاری ها، ارزش هدف اصلی جشنواره را به اندازه ارائه یک گزارش عملکردِ کمّی تقلیل دهیم.
دبیر جشنواره تئاتر فجر: استخاره کردم
خیرالله تقیانی پور، دبیر چهل و سومین جشنواره تیاتر فجر مطرح کرد که این مسؤلیت را پس از گرفتن استخاره پذیرفته است.
موضوعی که سبب واکنش کاظم نظری، مدیر پیشین اداره کل هنرهای نمایشی شد و در متنی نوشت: «اسم دبیر فعلی جشنواره تئاتر فجر اصلا مطرح نبود!»
رعنا آزادی ور: با سینماگران برخورد سلیقه ای نکنید
رعنا آزادی ور- عضو هیات انتخاب چهل وسومین جشنواره فیلم فجر- با اشاره به اینکه حضورش به عنوان تنها بازیگر عضو هیات انتخاب را مسئولیتی سنگین می داند، اظهار امیدواری کرد که اعمال برخورد سلیقه ای نسبت به سینماگران حذف شود.
حاشیه نگاری اعلام فهرست فیلم های جشنواره فجر
با نزدیک شدن به زمان جمع بندی نهایی آراء هیات انتخاب جشنواره فیلم فجر یک پرسش مهم مطرح است؛ این که جشنواره با چه نگاهی فیلم ها را گزینش کرده و فیلم ها تا چه حد از تیغ ممیزی عبور می کنند؟
اعلام فیلم های سودای سیمرغ جشنواره فجر
در جشن تولد هنرمندان دی ماهی چه گذشت؟
با پیام صوتی سخنگوی دولت و اظهارات نادره رضایی معاون هنری وزارت ارشاد، جشن تولد هنرمندان دی ماهی انجام شد.
ناگفته هایی از ثبت جهانیِ پرماجرای یک ساز
تهیه کننده پرونده ثبت جهانی رباب ضمن تشریح تاریخچه و خاستگاه سرزمینی ساز رباب در ایران، از سرنوشت پرونده جهانی این ساز که چندین سال در نوبت جهانی شدن بوده، گفت.
بافت گرگان کوچک می شود؟
مدیر پایگاه میراث ملی شهر تاریخی استرآباد (گرگان) بعد از طرح نگرانی هایی درباره ی بازبینی در بافت تاریخی گرگان با فرض کوچک شدن آن، علت مطرح شدن این طرح را توضیح داد و اظهار داشت: اطلاعی ندارم در این طرح، هدف کوچک سازی بافت گرگان باشد یا نه، اما طرح ویژه بافت تاریخی گرگان بر طبق ابلاغ محدوده ۱۶۸ شهر تاریخی ایران در سال ۹۴ تهیه شده است. این طرح هنوز در مرحله بررسی قرار دارد و بصورت کامل اجرائی نشده است.
خانه «میرزاعلی خان امیرصدیقی» در تهران تخریب شد
لودرها چند شب پیش به جان خانه ای تاریخی در قلب بافت تاریخی تهران افتادند و خانه «میرزاعلی خان امیرصدیقی» را تخریب کردند؛ خانه ای در بافت تاریخی عودلاجان (اودلاجان) که در لیست میراث ملی ایران ثبت شده است.
رازی که فرش های کاخ گلستان افشا کردند
محققان در جریان مستندنگاری و بررسی فرش های کاخ گلستان، دریافتند که این کاخ، سه تالار آینه با سه فرش مخصوص به خود داشته است. سه تخته فرش حالا در این کاخ نگهداری می شوند اما از آن سه تالار آینه، فقط یک تالار باقی مانده است.
آرامش قبل از طوفان در قزوین!
تخریب مغازه ای در خیابان «سپه» قزوین در ایام گذشته واکنش برانگیز شد؛ تخریبی که گفته می شود نقطه شروع پروژه «انصاری شرقی» و تخریب های سریالی در بافت این کهن شهر است. هرچند اداره کل میراث فرهنگی قزوین اعلام نموده از ادامه این تخریب مانع شده است، اما دوستداران میراث فرهنگی به تجربه معتقدند «این تنها آرامش قبل از طوفان است.»
«هفتک»؛ چونکه نه؟!
سیدعباس امام، معادل سازی ها و واژه ها را نوعی قرارداد می خواند و می گوید: بالاتر از ۶۰ سال است که «تیک» در زبان فارسی جا افتاده است، همانطور که گفته شد زمانی که کلمه ای جا بیفتد، معادل سازی برای آن سخت می شود.
بدنبال این مساله نیز مسئول کارگروه عمومی گروه واژه گزینی فرهنگستان زبان و ادب فارسی از معادل سازی واژه های عمومی گفت و درباره ی «هفتک» که به عنوان معادل واژه «تیک» انتخاب شده است، توضیح داد.
وقتی خوانندگی «دست گرمی» سلبریتی ها می شود!
«مهران مدیری» طی سال ها فعالیت در حوزه هنر، اثبات نموده است که در حوزه های مختلف همچون کارگردانی، بازیگری، مجری گری استعداد دارد. این هنرمند حتی در میان رشته های ورزشی، بازیکن بیلیارد خوبی است، اما در هر رشته ای که خوب باشد، به نظر می آید در خوانندگی چندان خوب نیست!
۹۰ میلیارد تومان هزینه نمایشگاه قرآن کریم ۱۴۰۳
سی ویکمین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم که در فرودین سال ۱۴۰۳ انجام شد بر طبق گزارش انتشار یافته وازرت فرهنگ و ارشاد اسلامی نزدیک به ۹۰ میلیارد تومان هزینه برداشته است.
پیشنهادهایی برای خواندن:
اینجا وطن من است
شگفتی های جدید آسیا و آفریقا در سال ۲۰۲۵
جست وجوی یک رزمنده در کوچه پس کوچه های شهر
کدام فیلم سازان به سراغ «آلزایمر» رفتند؟
برای بازیگری که قدر خودش را می داند
قلعه ای که موزه شد و ناپلئون به نام خود زد
عملیات نصر به روایت سردار علایی
۱۰۱ سالگی یک کشف شگفت انگیز
برترین آهنگسازان فیلم تاریخ چه کسانی هستند؟
فرجام یک فرمانده اطلاعاتی صدام
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب