دعوا بر سر نام خلیج فارس از كجا شروع شد؟

دعوا بر سر نام خلیج فارس از كجا شروع شد؟ كادو دونی: رئیس مركز اقیانوس شناسی خلیج فارس بوشهر اظهار داشت: برای نخستین بار در سال 1955 یك دیپلمات انگلیسی در مقاله ای -در یك مجله عرب زبان- نوشت ˮخلیج فارس كه اعراب آنرا خلیج عربی می گویند...ˮ، و با این جمله اعراب را با واژه جعلی خلیج عربی آشنا كرده و این جنگ لفظی را شروع كرد و به آن دامن زد.


مریم قائمی در گفت و گو با خبرنگار ایسنا با اشاره به اینكه دعوا بر سر نام خلیج فارس از كی آغاز شد و چه دلیلی داشت، عنوان كرد: آغاز این جنگ لفظی از طرف استعمار در واقع با هدف جبهه گیری فرهنگی در مقابل ملّت ایران و ایجاد خصومت منطقه ای بین عرب و عجم و تفرقه افكنی همراه بوده است.
وی افزود: متاسفانه پس از آن در سال 1963 كنفرانس حقوق دانان عرب، تغییر نام خلیج فارس به خلیج عربی را تصویب كرد كه پس از آن می بینید در متون مختلف و حتی در مقالات علمی و اطلس هایی كه روی گونه های خلیج فارس چاپ كردند از نام جعلی خلیج عربی استفاده می شود.



نام خلیج فارس در سازمان جهانی مالكیت فكری به ثبت رسیده است
رئیس مركز اقیانوس شناسی خلیج فارس در پاسخ به اینكه چه اقداماتی می توانیم انجام دهیم، بیان كرد: جدای از بحث نام خلیج فارس باید بگویم با عنایت به تلاش هایی كه جمهوری اسلامی ایران و دفتر مالكیت صنعتی وزارت صنعت داشته، نام خلیج فارس با پیشوند مروارید در سازمان جهانی مالكیت فكری به ثبت رسیده است.
قائمی اشاره كرد: علاوه بر اینكه نام خلیج فارس برای همه ما مهم بوده و صیانت از این نام برای ما خیلی با ارزش است اما این احساسی شدن و واكنش به نسبت به تغییر نام به تنهایی نمی تواند به حفظ نام خلیج فارس كمك نماید، در واقع حساسیت ما نباید صرفاً به كوشش برای حفظ نام خلیج فارس محدود بشود بلكه حساسیت های ما باید به سمت حفظ حیات دریا و محیط زیست آن معطوف شود. چون ما اگر فقط به نام خلیج فارس اكتفا نماییم و محیط زیست آنرا رها نماییم و روز به روز با مشكلات و مخاطرات بیشتری روبرو شود در آینده خلیج فارسی نخواهد بود.



بدون همكاری كشورهای ساحلی امكان نجات خلیج فارس وجود ندارد
وی با اشاره به اقداماتی كه باید صورت گیرد، اشاره كرد: این اقدامات باید به صورت ملی و منطقه ای باشد برای اینكه بدون همكاری كشورهای ساحلی امكان نجات خلیج فارس وجود ندارد. در حقیقت هماهنگی كشورها و اتحاد در همكاری می تواند خلیج فارس را از وضع موجود نجات دهد. همین طور در سطح داخلی و ملی باید از فعالیت های غیر تخصصی و تصمیمات شتاب زده كه سلامت محیط زیست خلیج فارس را به مخاطره می اندازد، پرهیز نماییم.

ساخت و سازهای بدون مطالعات زیست محیطی در سواحل متوقف شود
رئیس مركز اقیانوس شناسی خلیج فارس بوشهر اظهار نمود: ساخت و سازهایی كه بدون مطالعات زیست محیطی در سواحل انجام می شود باید متوقف شود، از ورود فاضلاب به دریا ممانعت شود و یا اینكه ملاحظات زیست محیطی برای این مسئله در نظر گرفته شود.
وی افزود: وضعیت آب شیرین كن ها و تخلیه پساب های آنها باید بررسی شود و برای آن برنامه ریزی شود، همین طور رسانه ها می توانند نقش بسیار مهمی را در حوزه سیاست گذاری محیط زیست دریایی داشته باشند. در واقع رسانه ها می توانند یك جریان فكری را در این زمینه به وجود بیاورند و افكار عمومی را هم با این مسئله همراه كنند.
این مسئول اشاره كرد: علاوه بر اینكه سازمان های دولتی متولی باید در زمینه محیط زیست دریایی با هم همراه شوند، افراد متخصص نیز در این زمینه گرد هم آمده و كار گروهی، هماهنگ و سازماندهی شده انجام دهند. كارگروه های زیادی در زمینه های مختلف در استان تشكیل شده، ولی باید ببینیم خروجی این كارگروه ها چقدر است؟ و آیا اینكه فقط در حد تصمیم گیری باشد كفایت می كند.



كاهش زباله های دریایی بطور خاص تبدیل به اولویت شود
مریم قائمی بیان كرد: به عقیده من جای اینكه چند بحث پراكنده و گوناگون را انجام دهیم، سالانه و یا هر چند سال یك دفعه اولویت خاص را در استان مدنظر قرار داده و بر روی آن كار نماییم. مثلا بحث كاهش زباله های دریایی، یا كاهش استفاده از پلاستیك ها در استان. اصلا استان بوشهر بعنوان استانی كه در زمینه كاهش پلاستیك ها تمركز دارد مطرح شود و در این زمینه برنامه ریزی و مطالعه صورت گیرد و به مردم آگاهی و آموزش داده بشود.
وی افزود: نمایشگاه های دانش آموزی برای آشنایی با دریا را در مركز اقیانوس شناسی برپا كردیم و دانش آموزان مدارس مختلف با بازدید از این نمایشگاه ها با فضای آزمایشگاهی و آموزشی مركز ما آشنا شدند.
رئیس مركز اقیانوس شناسی خلیج فارس بوشهر عنوان كرد: متاسفانه حتی دانش معلمان ما در حوزه مسائل و محیط زیست دریایی بسیار ضعیف است و ما برای معلمان نیز می توانیم دوره های آموزشی را طراحی و برگزار نماییم. زمانی كه معلمان با این مسائل آشنا گردند می توانند آنرا به دانش آموزان منتقل كنند.





منبع:

1398/05/02
11:57:27
5.0 / 5
4413
تگهای خبر: آموزش , تخصص , رسانه , سلامت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۴ بعلاوه ۳
کادو

كادو دونی

فروش انواع کادو

kadodooni.ir - حقوق مادی و معنوی سایت كادو دونی محفوظ است