در نشست خبری ششمین كنگره بین المللی علوم انسانی اسلامی مطرح شد:

اندیشه علوم انسانی اسلامی آشنایی با نظریه های جهانی را نفی نمی کند

اندیشه علوم انسانی اسلامی آشنایی با نظریه های جهانی را نفی نمی کند به گزارش کادو دونی نشست خبری ششمین کنگره بین المللی علوم انسانی اسلامی و کنفرانس ملی سیاستگذاری عمومی و حکمرانی اسلامی با حضور حجت الاسلام رضا غلامی، رئیس شورای سیاستگذاری مجمع عالی علوم انسانیِ اسلامی، فرزاد جهان بین دبیر شورای سیاست گذاری، حجت الاسلام احمدحسین شریفی دبیر علمی ششمین کنگره علوم انسانی اسلامی و علیرضا باباخان قائم مقام دبیر علمی کنفرانس ملی سیاستگذاری عمومی و حکمرانی در مرکز پژوهش های علوم انسانی اسلامی صدرا برگزار گردید.


به گزارش کادو دونی به نقل از روابط عمومی مجمع عالی علوم انسانی اسلامی، حجت الاسلام رضا غلامی در ابتدای این نشست با گرامیداشت هفته پژوهش و خداقوت به جامعه علمی کشور، برگزاری ششمین کنگره علوم انسانیِ اسلامی با مشارکت شمار کثیری از دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی دانشگاهی و حوزوی را یک رویداد بزرگ علمی در جهان اسلام توصیف کرد که طی دهه اخیر توانسته نقش موثری در تحولات علوم انسانی به خود اختصاص دهد.
غلامی اضافه کرد: با وجود دغدغه هایی که در سالهای اخیر درباره شرایط نامطلوب علوم انسانی در ایران شکل گرفته است، هنوز درک درستی از اهمیت و ارزش فوق العاده علوم انسانی در پیشرفت همه جانبه کشور وجود ندارد و عده ای از مسؤلان، فاقد فهم حداقلی از علوم انسانی هستند.
این استاد دانشگاه افزود: ابتدایی ترین مشکل علوم انسانی در ایران این است که رشته علوم انسانی در آموزش و پرورش ما یک رشته ورشکسته به حساب می آید و به سبب کم کاری محرز آموزش و پرورش در تصویرسازی درست از علوم انسانی و کارکردهای آن برای دانش آموزان و اولیاء، اغلب دانش آموزان باهوش و پرانگیزه حاضر به تحصیل در رشته علوم انسانی و سپس ادامه آن در دانشگاه نیستند و به این خاطر، بخش مهمی از دانشجویان علوم انسانی در دانشگاه ها از استعداد لازم برای تحصیل در علوم انسانی برخوردار نبوده و بیشتر با انگیزه دریافت بی دردسر مدرک جذب دانشگاه ها شده اند.
غلامی خاطرنشان کرد: اگر برنامه ای برای تغییر در شرایط ورودی دانشجو در علوم انسانی در شورایعالی انقلاب فرهنگی وجود ندارد، سفارش ما به مسئولین وزارت علوم این است که تعداد دانشجویان مقطع کارشناسی را کاهش داده و در تحصیلات تکمیلی هم سیاست های سخت گیرانه ای را در جذب دانشجو اعمال کنند.
رئیس شورای سیاستگذاری مجمع عالی علوم انسانیِ اسلامی اظهار داشت: به رغم زحماتی که اساتید عزیز در دانشگاه ها می کشند، سیستم آموزش علوم انسانی در دانشگاه ها بگونه ای طراحی شده که کیفیت آموزش علوم انسانی در دانشگاه های ما عموماً سطح نازلی دارد و با دانشگاه های دیگر بخصوص دانشگاه های غربی فاصله چشم گیری مشاهده می شود. از سوی دیگر، نه تنها همچنان در علوم انسانی آموزش و پژوهش به درستی با یکدیگر پیوند نخورده است بلکه سرمایه گذاری در پژوهش های علوم انسانی ناکافی است.
غلامی با اشاره به اینکه نقد در دانشگاه های ما رونق چندانی ندارد، اظهار داشت: تا وقتی این رونق ایجاد نشود و مواجهه نقادانه با نظریه های جدید به یک رویه دائم در دانشگاه ها تبدیل نشود، علوم انسانی در ایران ارتفاء پیدا نخواهد کرد این در شرایطی است که نوآوری در علوم انسانی معمولا مولود نقدهای بنیان افکن بر نظریه هاست.
وی افزود: به غیر از مسأله بی کیفیتی آموزش، عدم سرمایه گذاری درست در پژوهش و بی رونقی نقد و به تبع آن، نوآوری، امروز خلاء حضور علوم انسانی در بسیاری از عرصه های حیات اجتماعی بخصوص در عرصه فناوری های نوین احساس می شود و رشته های میان رشته ای و چند رشته ای در علوم انسانی جدی گرفته نمی گردد.
این استاد دانشگاه با تکیه بر این که مجمع عالی علوم انسانیِ اسلامی گام های متنوعی را برای تحول در علوم انسانی بخصوص شکل گیری و تکامل علوم انسانیِ اسلامی برداشته است، اضافه کرد: اگر مسئولین کمک کنند می تواند منشأ یکسری تحولات فراگیر در این علوم شود.
وی ضمن اشاره به این که مجمع عالی علوم انسانی اسلامی پیشبینی کرده تا سرمایه گذاری خویش را در جهت گسترش مطالعات کاربردی در علوم انسانیِ اسلامی افزایش بدهد، اضافه کرد: برگزاری کنفرانس سیاستگذاری عمومی و حکمرانی اسلامی همزمان با برگزاری ششمین کنگره علوم انسانی اسلامی، در همین جهت است. من لازم می دانم از دولت محترم به خاطر استقبال از بسته های پیشنهادی این مجمع برای حل مسائل مسائل روز و مبتلابه کشور تشکر کنم؛ ما ان شاالله به این روند یعنی کمک فکری به دولت ها ادامه خواهیم داد.
غلامی در انتها اضافه کرد: از نظر ما، به روزسازی، کاربردی سازی و بومی سازی همه در نظام فکری علوم انسانیِ اسلامی وجود دارد و نباید این موارد را در عرض اسلامی سازی علوم بیان نمود. به بیان دیگر، در اندیشه ما در علوم انسانیِ اسلامی نه تنها آشنایی به روز با نظریه های جهانی نفی نمی گردد، بلکه این علوم در ساختار خود به کاربردی سازی و بومی سازی هم توجه جدی ای را اعمال می کند بنابراین اگر علوم انسانیِ اسلامی را بپذیریم، به تبع آن، به روزسازی، کاربردی سازی و بومی سازی را هم پذیرفته ایم.

دریافت ۶۹۸ مقاله در ششمین کنگره علوم انسانی اسلامی
حجت الاسلام والمسلمین احمد حسین شریفی دبیر علمی ششمین کنگره علوم انسانی اسلامی هم در این جلسه طی سخنانی اظهار داشت: مجمع علوم انسانی اسلامی با همکاری ۵۰ مرکز دانشگاهی و حوزوی به فعالیت مشغول می باشد. بیشتر فعالیتهای این مجمع در چارچوب ستادی با هدف هم افزایی، هماهنگی و گفتمان سازی در زمینه علوم انسانی اسلامی تاسیس شده است. این مجمع بدون حمایت های قانونی و سیاسی به کار خود ادامه داده و پرچم این ایده را بلند نگه داشته است و یاری خداوند توانسته مجمعی از اندیشمندان علوم انسانی اسلامی از داخل کشور و حتی کشورهای غربی را داشته باشد.
وی ادامه داد: نزدیک به 3 هزار استاد و پژوهشگر در داخل کشور شناسایی و با آنها ارتباط برقرار شد و نزدیک به 700 نفر استاد و پژوهشگر مقالات و تحقیقات را ارزیابی کردند.
دبیر علمی ششمین کنگره علوم انسانی اسلامی با اشاره به اینکه این کنگره ۱۶ کمیسیون علمی و تخصصی خواهد داشت، بیان نمود: فلسفه و روش شناسی علوم انسانی، مدیریت تحول علوم انسانی اسلامی، الگوی ایرانی اسلامی پیشرفت، قرآن و علوم انسانی اسلامی، سیاستگذاری عمومی و حکمرانی اسلامی شش اقتصاد اسلامی، اقتصاد و علوم انسانی اسلامی، تعلیم و تربیت علوم انسانی اسلامی، ارتباطات و جامعه شناسی علوم انسانی اسلامی، روانشناسی و علوم انسانی اسلامی، حقوق و علوم انسانی اسلامی، مدیریت و علوم انسانی اسلامی، شهرسازی و معماری اسلامی، تمدن نوین و علوم انسانی اسلامی، فقه و علوم انسانی اسلامی، هنر و علوم انسانی اسلامی همچون کمیسیون های علمی و تخصصی این کنگره است.
حجت الاسلام والمسلمین شریفی افزود: برای این کنگره 4 کمیسیون جدید قرآن و علوم انسانی اسلامی، سیاست گذاری و علوم انسانی اسلامی، هنر و علوم انسانی اسلامی، حقوق و علوم انسانی اسلامی در نظر گرفته شد.
وی با اشاره به اینکه قبل از کنگره 10 پیش نشست با موضوعات مختلف جهت نقد و بررسی کرسی نظریه پردازی در حوزه علوم انسانی اسلامی برگزار شده است، اظهار نمود: چهار نشست با حضور اساتید منتخب و نخبه علوم انسانی برگزار شد، یک نشست آن در ارتباط با مطالعات نظری تمدن نوین اسلامی بود که اواخر سال ۹۸ برگزار گردید. نشست دیگر در مورد عدالت اجتماعی از نظر تا عمل بود که دیدگاه های مختلف در این نشست اظهار نظر کردند.
دبیر علمی ششمین کنگره علوم انسانی اسلامی اضافه کرد: نشستی از منتخبان، صاحب نظران و مدعیان سیاست های اقتصاد اسلامی در ۶ مرداد 1400 برگزار شد که در چارچوب کتابی نزدیک به ۲۵۰ صفحه به دولت سیزدهم تقدیم و از سیاست های پیشنهادی آن استقبال شد. 5 آبان هم نشستی از اندیشمندان در حوزه سیاست های پولی و بانک اسلامی برگزار شد که محصول آن روز افتتاحیه رونمایی و سپس تقدیم دولت می شود.
حجت الاسلام شریفی با اشاره به اینکه اعضای کمیته های علمی ۲۳۰ نفر بودند که مدیریت علمی این 16 کمیسیون را بر عهده داشتند و به حق تلاشهای جهادی در این حوزه انجام دادند، ابراز کرد: این کنگره در سطح عالی علمی تدارک دیده شده است. اعضاء و روسای کمیسیون ها چهره های شناخته شده و در بالاترین توان علمی و تحقیقاتی هستند.
وی با اشاره به اینکه ششمین کنگره بین المللی علوم انسانی اسلامی، در طول دو هفته برگزار می شود، اظهار داشت: بعد از افتتاحیه تا ۱۲ روز هر روز یک یا دو کمیسیون در مقاطع مختلف و در مراکز مختلف علمی، پژوهشی و دانشگاهی کشور نظیر موسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی(ره)، دانشگاه امام خمینی(ره)، دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم، دانشگاه امام حسین(ع)، دانشگاه قم، دانشگاه فرهنگیان، دانشگاه علوم اجتماعی دانشگاه تهران، حوزه علمیه جامعه المصطفی(ص)، پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، دانشگاه امام صادق(ع)، دانشگاه علم و صنعت، دانشگاه شاهد، دانشگاه هنر اسلامی تبریز، آموزشگاه عالی حوزوی امام رضا(ع) برگزار می گردد.
وی با اشاره به اینکه در ششمین کنگره بین المللی علوم انسانی اسلامی پنجمین جایزه جهانی علوم انسانی اهداء خواهد شد، اظهار داشت: در این حوزه انتخاب افراد شایسته فرایند پیچیده ای داشت که صاحبنظران متنوع و مختلف کشوی و بین المللی درباره منتخبان، کاندیداهای مورد نظر خویش را به مجمع پیشنهاد دادند. بر طبق این انتخاب به ۳ نفر از برگزیدگان این حوزه جوایزی اهدا خواهد شد.
حجت الاسلام شریفی با اشاره به اینکه یک ویژه برنامه جهت بزرگداشت علامه مصباح یزدی در کنگره ششم برگزار می شود، اظهار داشت: این مراسم که تقریباً در سالگرد رحلت ایشان قرار دارد در جهت تقدیر از زحمات بی نظیر علامه مصباح یزدی است که در شکل گیری علوم انسانی اسلامی طرح و نظریه پردازی برجسته داشتند و مجمع علوم انسانی اسلامی از حمایت های راهبردی ایشان بهره مند بوده است.
وی با اشاره به اینکه در ششمین کنگره بین المللی علوم انسانی اسلامی اصل را بر این قرار داده شد که محققان برجسته شناسایی و دعوت به همکاری شوند، اظهار داشت: به همین علت جهت فراخوان مقالات سرمایه گذاری نشد و سعی کردیم که مقالات برجسته و شاخص دانشجویان و طلابی که در این حوزه فعالیت دارند شناسایی و دریافت شود. با این هدف ۶۹۸ مقاله دریافت و از بین آنها ۱۷۱ مقاله پذیرفته شد که به احتمال مقالات برگزیده در 14 جلد منتشر شود.
افتتاحیه کنگره با حضور و سخنرانی رئیس مجلس شورای اسلامی
در ادامه نشست، فرزاد جهان بین دبیر شورای سیاستگذاری هم طی سخنانی بیان نمود: ۲۸ آذر افتتاحیه ششمین کنگره بین المللی علوم انسانی اسلامی با حضور و سخنرانی محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی سالن همایش های بین المللی صدا و سیما برگزار می شود.
وی با اشاره به اینکه یکی از اهداف انقلاب تمدن سازی اسلامی است، اظهار داشت: برای رسیدن به این هدف به دو نیروی عامل و فاعل نیاز است که در جهت تمدن سازی اسلامی دغدغه مند باشند. درباره تمدن سازی اسلامی نمی توان با کارهای سفارشی و در اتاق های دربسته به اهداف مورد نظر دست یافت.
جهان بین با اشاره به اینکه مجمع علوم انسانی اسلامی افزود: بر همین مبنا مجمع از ابتدا فعالیت خویش را با غربت و سختی شروع کرده و آنرا حفظ نموده است که امروز ۵۰ مرکز معتبر دانشگاهی و حوزوی با این مرکز همکاری می کنند.
دبیر شورای سیاستگذاری با اشاره به اینکه کوشش برای تربیت نیروی انسانی و تولید نظریه با شبکه ای عظیم از اساتید و محققان برجسته بزرگترین دستاورد مجمع علوم انسانی اسلامی است، اظهار داشت: همچون دستاوردهای مجمع در این است که دنبال تولید متن، تربیت فکر و نظریه در مورد علوم انسانی اسلامی است. در این حوزه باید دامنه ها گسترده شود که قله ها رفیعی شکل گیرد. با وجود رساله ها، رساله ها و آثاری که تولید می شود در آغاز چله دوم انقلاب شاهد شکل گیری این شبکه عظیم هستیم. ما معتقدیم آنچه می تواند سبب تحول علوم انسانی شود کارآمدی و بروزرسانی این شبکه است. برگزاری چنین کنگره ای یکی از دستاوردهای این شبکه است.
مبحث حکمرانی اسلامی از موضوعات جدید ششمین کنگره بین المللی علوم انسانی اسلامی
در ادامه نشست علیرضا باباخان قائم مقام دبیر علمی کنفرانس ملی سیاستگذاری عمومی و حکمرانی در مرکز پژوهش های علوم انسانی اسلامی صدرا هم طی سخنانی بیان نمود: مبحث حکمرانی اسلامی از موضوعات جدیدی است که در این اجلاس مطرح گردیده است.
وی ادامه داد: به علت اهمیت سیاستگذاری عمومی و حکمرانی در مرکز پژوهش های علوم انسانی اسلامی بین جامعه علمی علوم انسانی برای آن کنفرانس مجزایی تدارک دیده شده است. جهت مشارکت بیشتر قبل از برگزاری کنگره ۱۳ نشست با حضور 51 نفر از صاحب نظران برگزار شد که از نظرات آنها درباره مقالات استفاده گردد.
باباخان افزود: در کنار برگزاری کنگره 8 کمیسیون با موضوع هایی نظیر که کمیسیون صدمه های اجتماعی، کمیسیون حکمرانی سیاسی، کمیسیون حکمرانی فرهنگی، کمیسیون حکمرانی فضای مجازی، کمیسیون حکمرانی قضایی، کمیسیون حکمرانی اداری، کمیسیون حکمرانی علمی و فناوری برگزار می گردد. در تمام این هشت کمیسیون سعی شده از چهره های علمی برجسته استفاده گردد که به اعتباری علمی این اساتید مشارکت بیشتری را داشته باشیم.
قائم مقام دبیر علمی کنفرانس ملی سیاستگذاری عمومی و حکمرانی در مرکز پژوهش های علوم انسانی اسلامی صدرا با اشاره به اینکه ۱۴۳ چکیده مقاله دریافت شده است که بعد از داوری صورت گرفته از بین آنها ۱۰۵ مورد پذیرفته شدند، اظهار نمود: تنوع مقالات این دوره بیشتر است. امیدواریم این کنفرانس شروع خوبی در تداوم جریان سازی در مورد حکمرانی اسلامی بین متفکران علوم انسانی اسلامی باشد.



1400/09/20
15:37:42
5.0 / 5
729
تگهای خبر: آموزش , اهدا , تخصص , تصویر
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۹ بعلاوه ۴
کادو

كادو دونی

فروش انواع کادو

kadodooni.ir - حقوق مادی و معنوی سایت كادو دونی محفوظ است