گسترش همكاری پژوهشگاه علوم انسانی با فرهنگستان هنر
به گزارش کادو دونی تفاهمنامه همکاری بین پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی و فرهنگستان هنر در نشستی با حضور دکتر قبادی، رئیس پژوهشگاه و دکتر بهمن نامور مطلق، رئیس فرهنگستان هنر و بعضی از مدیران دو مجموعه طی نشستی منعقد شد و در آن بر ضرورت توجه به گسترش همکاری در حوزه های مختلف هنر و علوم انسانی تاکید شد.
به گزارش کادو دونی به نقل از ایسنا، دکتر قبادی در ابتدای این نشست با عرضه گزارشی از فعالیتهای علمی و پژوهشی این پژوهشگاه و ظرفیت های آن، ازجمله شبکه نخبگانی، تشکیل معاونت کاربردی سازی و فرهنگی، ظرفیت های پژوهشکده دانشنامه نگاری، جامعیت پژوهشکده های مختلف و هم توانایی اعضای هیأت علمی برای انجام پژوهش در حوزه های بین رشته ای اظهار نمود: ارتباط دو حوزه علوم انسانی و هنر می تواند در حفظ و معرفی مفاخر و میراث مادی و معنوی و تمدنی ایران مؤثر باشد. هم افزایی این دو حوزه می تواند تمدن را پویا و زنده نگه داشته و به گفتگو وادارد و پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی در جهت وظایف و مأموریت های سازمانی در سالیان گذشته همواره نگاه ویژه ای به مبحث هنر و مطالعات بین رشته ای داشته است. وجود پژوهشها و مطالعات پرارزش در سالیان اخیر نشان از اهمیت و توجه به این حوزه مطالعاتی در این پژوهشگاه دارد.
وی تعامل و همکاریهای مشترک میان نهادهای علمی و هنری بخصوص فرهنگستان هنر را امری مغتنم شمرد.
در ادامه دکتر نامور مطلق، رئیس فرهنگستان هنر هم ضمن اشاره به جای خالی مطالعات بین رشته ای بخصوص فلسفه هنر یا جامعه شناسی هنر، طراحی و برگزاری رویدادهای مشترک میان پژوهشگاه و فرهنگستان را ضروری دانست و تاکید کرد: کار فرهنگستان سیاست گذاری و الگوسازی است. ضمن استخراج الگوهای خوب باید به کمک نقد، این الگوها را تقویت نماییم. برخلاف تکنولوژی و علم، حوزه علوم انسانی و هنر نمی تواند به واردات امید داشته باشد و این دو حوزه به علت نقشی که در هویت سازی و فرهنگ دارند، باید مولد و تولیدکننده باشند. در فقدان این دو، هویت مخدوش می شود. اگر در حوزه هنر بخواهیم به آفرینش و خلق نایل شویم، ناگزیر باید با حوزه های علوم انسانی و اجتماعی ارتباط داشته باشیم تا به تألیف و خلق مؤلف دست یابیم. علوم انسانی می تواند به تغذیه هنر کمک و یاری رساند. امیدواریم با همکاریهای آتی بخصوص در مطالعات بین رشته ای بتوانیم رویدادهای مشترکی داشته باشیم که با شناسایی سلیقه و ذائقه زیباشناسی جامعه و نقد این وضعیت بتوانیم با الگوسازی و تقویت الگوها، سلیقه جامعه را ارتقاء بخشیم.
بنابر اعلام اداره کل روابط عمومی وزارت علوم، در انتها این نشست تفاهمنامه همکاری میان پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی و فرهنگستان هنر به امضا رسید.
منبع: kadodooni.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب